DRAMATIČNO: Voda u Vršcu do kolena! (VIDEO)

Nakon izlivanja potoka Mesić, voda u pojedinim ulicama u Vršcu je praktično do kolena. Građani vrećama sa peskom pokušavaju da zaštite svoje domove

  • 3

Vrščani se ponovo suočavaju sa velikim problemima. Zbog velike količine kiše koja je pala, izlio se bujični potok Mesić.

Reka Mesić protiče kroz ceo Vršac, a preko nje u ovom gradu ima 19 mostova. Brana na Mesiću i brana u Velikom Središtu, zahvaljujući pravovremenim popravkama, za sada uspevaju da se održe i spreče štetu velikih razmera, prenosi portal evrsac.

Međutim, reka se već izlila na nekoliko mesta u gradu, a građani pokušavaju da vrećama sa peskom zaštite svoje domove. Voda je stigla i do centra grada, a poplavila je i dvorišta brojnih kuća. Dubina vode u pojedinim ulicama je praktično do kolena.

Uprkos tome, vanredna situacija u ovom gradu još nije proglašena, a Vrščani su apelovali na dežurne službe da hitno upute pomoć.

Aktiviran je telefon Opštine Vršac za hitne pozive 800-533 na koji sugrađani mogu da prijave poplavljena domaćinstva.

Od sinoć, kada je počelo nevreme, u Vršcu je palo više od 210 litara kiše po kvadratnom metru. Ta količina, zabeleži se, u proseku, za 30 dana tokom kišnog meseca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • React

    1. avgust 2014 | 01:44

    Niko od medija da izvestava o Vrscu,ceo dan se branimo od poplava,punimo dzakove i kopamo kanale,ljudima su poplavljene kuce, dvorista i baste! A Vrscani su pomagali svima,a nas niko ni da se seti,sramota! Ali zato cela Srbija slusa na svim televizijama kad u Beogradu pirne vetar!

  • Andjella

    31. jul 2014 | 23:59

    Jadni moj Vrsac..:(

  • 1984

    1. avgust 2014 | 11:10

    A broj telefona koji je opstina objavila za pomoc stalno zauzet!do nekih nije stigao pesak voda im je usla u kucu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA