Ruski Crveni oktobar kupuje Železaru Smederevo?

Fabrika Crveni oktobar je deo korporacije Uralvagonzavod, koja je i ranije važila za jednog od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje posrnule srpske čeličane

  • 9

Crveni oktobar (Krasnij oktjabr), jedan od najvećih ruskih proizvođača čelika, najizgledniji je kupac "Železare Smederevo", piše Danas.

Fabrika Crveni oktobar je deo korporacije Uralvagonzavod, koja je i ranije važila za jednog od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje posrnule srpske čeličane.

Direktor te kompanije se još u aprilu sastao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i tom prilikom iskazao interesovanje za srpsku čeličanu. Kako navodi ovaj list, Crveni oktobar nije jedini zainteresovani investitor, ali je u ovom trenutku najbliži sklapanju posla.

Kompanija "Volgogradska čeličana Crveni oktobar" jedan je od najvećih proizvođača čelika za auto i avio industriju, kao i hemijska, energetska i naftna postrojenja u Rusiji. Osnovan pre 116 godina, ovaj gigant danas drži 30 odsto ruskog tržišta čelika i u 30 zemalja izvozi 900 vrsta i marki čelika.

Od kada je američki Ju-Es stil vratio smederevsku železaru Srbiji po simboličnoj ceni od jednog dolara, ova firma kontinuirano gubi novac. Kako je nedavno potvrdio predsednik Vlade Aleksandar Vučić, ova kompanija državi godišnje pravi gubitak od čak 102 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    31. jul 2014 | 22:55

    Sad će plamene zore da ih bude iz sna, fabrička jutra, dim iz dimnjaka, i pesma će da se ori a a a a a.

  • Stefan

    1. avgust 2014 | 03:54

    Jupiii proizvodicemo tenkove T-90, prava stvar!

  • Pravnik

    1. avgust 2014 | 02:58

    Jos koji dan pa ce u nasem meniju pisati ruski,kao u crnogorskom primorju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA