AMERIKA U PANICI: U zemlju stižu lekari zaraženi ebolom!

Amerikanci su podivljali na društvenim mrežama kada su saznali da im je ugroženo zdravlje, a najglasniji je milijarder Donald Tramp koji je istakao da je sada "siguran da su njihove vođe nesposobne"

  • 15

Američki doktor Kent Brentli i higijeničarka Nensi Vrajtbol koji su zaraženi virusom ebole bore se za život, a specijalno opremljeni avion "Gulfstream" je došao po njih u Liberiju, kako bi ih navodno prevezao u SAD.

Američke vlasti ne žele da otkriju gde će avion sleteti, međutim, Univerzitet Emori iz Atlante je potvrdio kako će primiti barem jednog obolelog od ovog smrtonosnog virusa i napravio je specijalnu jedinicu s visokom stepenom izolacije.

Čim je CNN objavio da je avion odleteo po svoje obolele državljane, Amerikanci su bukvalno poludeli na društvenim mrežama, a jedan od najglasnijih je milijarder Donald Tramp.

- Pacijenti s ebolom dolaze u SAD za nekoliko dana. Sada sam siguran da su naše vođe nesposobne. Držite ih podalje od zemlje - napisao je on na svom Tviter nalogu.

Pojedini Amerikanci smatraju da je ovde reč o čuvenom "go-tripu" i da su oni mogli da se leče i u Liberiji, a istovremeno njihove vlasti upozoravaju narod da ne putuju u Gvineju, Liberiju i Siera Leone. Američki Centar za kontrolu i prevenciju od bolesti uverava kako će pacijenti biti potpuno izolovani i niko neće doći u direktan kontakt s njima.

Međutim, ovaj Centar je imao dosta propusta u poslednje vreme, pa je tako loše postupao sa virusom antraksa i gripa. Na kraju je šef laboratorije dobio otkaz.

Inače, doktor Brentli se samo nekoliko sati pre poletanja odrekao doze eksperimentalnog leka i ustupio ga koleginici Vrajtbol. Ipak, njeno zdravstveno stanje se pogoršalo. On će primiti transfuziju krvi 14-godišnjeg dečaka koji je preživeo ovu opaku bolest, a koga je upravo Brentli lečio.

Podsetimo, ebola je odnela oko 729 života u afričkim zemaljama i u svetu sada vlada strah od širenja ove smrtnosne bolesti.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • džordž

    1. avgust 2014 | 17:41

    zašto se amerikanci boje virusa koga su oni stvorili u svojim laboratorijama !?

  • makarije

    1. avgust 2014 | 20:10

    Da odu da ih sacekaju na aerodromu i izljube se sa njima sa sve klintonom onom debelom krmacom sto je bila u vrnjackoj banji dzejmi sejnom da da izjavu de ce biti kolateralna steta .

  • Vozd

    1. avgust 2014 | 17:42

    Sve ih tamo posaljite ali u Bijelu kucu i Pentagon !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA