Evo kako su ruski vojnici odali Putinovu tajnu! (FOTO)

Nekoliko ruskih vojnika objavilo je na društvenim mrežama fotografije, ne sluteći kakve posledice će izazvati i koje sve Putinove tajne će biti otkrivene

  • 27

Rusija je nekoliko puta demantovala navode da su njihove vojne snage raspoređene na području Ukrajine, ali najnovije fotografije na Instagramu možda govore drugačije, prenosi Biznis Insajder.

Naime, ruski vojnik Aleksandar Sotkin objavio je niz fotografija iz baze, ali je lokacija na istoku Ukrajine, tačnije u pitanju su sela Krasna Taliča i Krasni Derklu, koja su inače pod kontrolom proruskih snaga.

Uz pomoć GPS-a, koji obeleževa njegovu lokaciju na telefonu je otkriveno gde se on nalazi. Sotkin je i u jednom postu napisao kako rade na Buk raketi, za koju se inače pretpostavlja da je korišćena za obaranje malezijskog aviona, prenosi Kurir.

Iako su u pitanju "početničke greške", u američkoj vojsci postoji posebna obuka vojnika na kojoj im se objašnjava potencijalna opasnost od otkrivanja poverljivih podataka na ličnim profilima društvenih mreža.

On nije jedini vojnik koji je napravio propust takvog tipa. Sličnu stvar je uradio i Vladislav Grigoriev, koji je napisao da su gađali Ukrajinu celu noć i ostavio fotografiju kao dokaz. Kasnije je ispričao kako mu je profil hakovan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    2. avgust 2014 | 15:31

    Js verujem ,nemoguce je da je namesteno

  • Čika Žika

    2. avgust 2014 | 18:33

    Jeste li pomislili da je otišao kao dobrovoljac?Pored toga 90% poginulih ukrajinskih vojnika nisu bili ukrajinci već Britanci,Ameri,Holanđani... uglavnom strani plaćenici...

  • losmi

    2. avgust 2014 | 16:55

    Drago mi je zbog ovih gluposti koje svakodnevno citamo. Jos jedan pokazatelj da je zapad nemocan kada se bavi ovakvim stvarima. Jeste da mnogo civila gine, ali Rusija mora sacekati zimu da dodje. A onda cemo videti kako ce EU da greje celu Ukrajnu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA