IGUMANIJA IZ ZILOTSKOG KAMPA: Šta je loše u puškama, ja sam kupila tri?! (FOTO)

Od 10 dana koliko su provela u kampu, deca su samo jedan dan u rukama imala puške. I šta je loše u puškama, u streljaštvu?! - pita Mati Efrosinija, igumanija manastira Novi Stjenik i rukovoditeljka dečjeg kampa na Kučajskim planinama

  • 68

Mati Efrosinija, igumanija manastira Novi Stjenik i rukovoditeljka dečjeg kampa na Kučajskim planinama izjavila je da se iskreno nada da će policija doći što pre da vidi šta je to "neregularno i militantno" u našem kampu, kaže za Danas.

Kako piše "Danas", "Svetolazarev pravoslavni omladinski kamp" je u žižu javnosti dospeo zbog toga što su medjiji preneli da su se deca igrala ratnih igara i pucala iz replika automatskih pušaka. Srpska pravoslavna crkva pozvala je policiju da ispita slučaj.

Kamp organizuje kanonski nepriznata Srpska istinska pravoslavna crkva, koja se od SPC izdvojila 1995. godine. Mati Efrosinija se ne slaže sa pisanjem medija.

- Od 10 dana koliko su provela u kampu, deca su samo jedan dan u rukama imala puške. I šta je loše u puškama, u streljaštvu?! Nisu se igrali ratnih igara, već pucala u improvizovane mete. I to iz plastičnih, dečjih pušaka koje možete kupiti u svakoj prodavnici za decu. Ja sam kupila tri takve puške - naglašava mati Efrosinija. Ona objašnjava da je to bio jedini način da decu privuku u kamp.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русиа

    5. avgust 2014 | 23:55

    Подршка кампу !!!! Лично ћу радити на томе да се што више повећа број младих !!!!

  • sinisa tipcic

    6. avgust 2014 | 00:39

    ma kakvi,deca treba da gledaju silu i da jedu u mekdonaldsu.pa kad porastu i postanu debili ko ce onda da nas brani,nas i nase unuke ako ih i budemo imali od tih istih debilnih sinova i kceri koje nam zapad tako lepo obrazuje.a videcete,prava borba tek pocinje i trajace duze i od nas samih.u pamet se braco srbi i sestre srbkinje.

  • Boki VRS

    6. avgust 2014 | 10:44

    Mislim da se nepotrebno dize prasina.Imate na Discovery kanalu dosta emisija kako se ovo radi po Americi i to potpuno legalno.Cak mogu reci da se ovi igraju u odnosu na Amere oni koriste vise vrsta oruzja svih kalibara snajpere mine i sl.opremu cijele porodice se bave ovim.I to im dodje kao neki hobi obavezno pogledajte ima par emisija i vidjece te da se ovi samo igraju u odnosu na njih.Sto je najcudnije to su respektabilne tv kuce i gleda ih cijeli svijet pa se niko ne buni niti zgrozava zbog toga jer ipak su to Amerikanci a kod nas cijela frka nizbogcega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA