Tompson slavio Oluju pred 100.000 ljudi, intervenisale policija i hitna

Prekršajno je prijavljeno devet osoba - jedan prodavac neprimerenih suvenira, šest osoba zbog zastava sa slovom "U", kao i dvojica koji su omalovažavali policijske službenike

Marko Perković Tompson Foto: Wikipedia/Quahadi Añtó

U mestu Čavoglave u šibensko-kninskoj županiji se na proslavi 18 godina od "Oluje", koju je organizovao hrvatski pevač Marko Perković Tompson, okupilo čak 100.000 ljudi, javljaju hrvatski mediji.

Kako javlja lokalni portal Tris, do početka koncerta (koji je počeo u 21:30) hitna pomoć intervenisala je 11 puta, a policija devet, prenosi portal Indeks.hr.

Prekršajno je prijavljeno devet osoba - jedan prodavac neprimerenih suvenira, šest osoba zbog zastava sa slovom "U", kao i dvojica koji su omalovažavali policijske službenike.

Centralni deo proslave počeo je u 21 sat ispred crkve Hrvatskih mučenika u Čavoglavama, gde je održan veliki koncert na kojem su nastupili Marko Perković Tompson, Mate Bulić, grupa "Opća opasnost" i Miroslav Škoro.

Među viđenijim gostima bili su prisutni šibenski biskup Ante Ivas, čelnica građanske inicijative "U ime obitelji" Željka Markić, bivši čelnik "hrvatske republike Herceg-Bosne" i donedavni haški zatvorenik i ratni zločinac Dario Kordić.

Proslava u Čavoglavama, u organizaciji Marka Perkovića Tompsona i njegovih prijatelja, održava se 11. godinu zaredom.

Uoči koncerta je policija podsetila građane da je zabranjeno nošenje transparenata uvredljivog i neprimerenog sadržaja, podsticanje na mržnju po bilo kojoj osnovi (nacionalnoj, verskoj ili po drugoj osnovi), kao i nošenje predmeta koji su pogodni za nanošenje povreda.

Policija je upozorila i da će se, u skladu sa odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlašćenjima, vršiti audio-video snimanje i fotografisanje javnog skupa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MNE

    6. avgust 2014 | 11:56

    Thompson imas punu podrsku od brace Crnogoraca!

  • Zeljko

    6. avgust 2014 | 12:15

    Tih 100 tisuca su zesci licemeri, prilicno sam siguran da ta bagra ide na slusa Cecu, Karleusu i sl. kao i bagra ovde. Sto se tice obelezavanja oluje: vidite, ma koliko to izgledalo bizarno ljudima ovde, u fudbalu kao i u ratu imate pobednike i porazene. Oni su sticajem okolnosti pobednici i to slave, ja apsolutno ne vidim sta je tu sporno. Zapitajmo se da smo mi pobedili, na koji nacin bi mi to slavili. Dovoljno je da Djokovic osvoji nesto pa padamo u delirijum...

  • Struja

    6. avgust 2014 | 09:18

    Pa dragi moji Srbi vama nikako covjek da ugodi.Kada vi velicate svoje ratne zlocince po gucama,zborovima i drugim mjestima onda je to uredu i poricete svaku pricu komentar ako je neko protiv toga.A smetaju vam drugi ???..Ja ipak mislim vas ubi vise ljubomora 100.000 ljudi?Bogam nije malo!.Pa to je ko guca i zbor bradonja skupa...HEHE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA