Taksista svedok Lukinog ubistva na Brankovom mostu? (VIDEO)

- Voleo bih da nam se javi taksista koji je išao u pravcu grada u trenutku kada se nesreća dogodila i eventualno nam pomogne - kaže Bojan Jovanović, otac Luke (21), koga je 25. jula na Brankovom mostu u Beogradu kolima usmrtio zasad nepoznati vozač "mini moris kantrimena“

  • 7

Bojan Jovanović, otac Luke (21), koga je 25. jula na Brankovom mostu u Beogradu kolima usmrtio zasad nepoznati vozač "mini moris kantrimena“ rekao je juče da bi "voleo da se javi taksista koji je išao u pravcu grada u trenutku kada se nesreća dogodila i tako pomogne otkrivanju počinioca ovog dela.

- Svaki dan sam u kontaktu s policijom, verujem da rade svoj posao, i da daju sve od sebe kako bi došli do istine. Upoznat sam sa svim što rade i vidim da se ti ljudi trude, tako da ne gubim nadu da će pronaći Lukinog ubicu, samo je pitanje vremena. Voleo bih da nam se javi taksista koji je išao u pravcu grada u trenutku kada se nesreća dogodila i eventualno nam pomogne. Nažalost, prosto je neverovatno koliko je ta osoba imala sreće da snimci sa kamera koje pokrivaju traku u kojoj se desila nesreća budu lošijeg kvaliteta - rekao je juče za „Alo!“ Jovanović.

Jovanovića i njegovu suprugu juče je prijatno iznenadilo oko 300 Beograđana koji su se oko 17 sati okupili na Brankovom mostu da mu pruže podršku u potrazi za sinovim ubicom. Kako kaže, ideju o njihovom tihom protestu video je na društvenim mrežama i nije ga sam organizovao.

- Danas sam ovde da istrajem, ne zbog mog Luke, jer njega više nema, već za svu našu decu. Ne gubim nadu da će policija pronaći ubicu mog Luke, jer pristižu i snimci sa poslovnih objekata na trasi gde se taj automobil kretao, pre i posle sudara, i znam da je njegovo hapšenje samo pitanje vremena. Ipak, svi mi želimo da ovaj grad bude sigurniji za našu decu u budućnosti. Makar to bio i Veliki Brat, ali da znamo o čemu se radi, a ne da stoje kutije po gradu, a mi da razmišljamo da li snimaju ili ne - rekao je Jovanović.

Beogradska policija je juče, zbog brojnih spekulacija, prikazala snimke sa policijskih kamera koje pokrivaju srednju traku na Brankovom mostu koji pokazuju zašto već 15 dana ne uspevaju da pronađu počinioca.

- Snimci kojima raspolažemo su neupotrebljivi, zato što jedna kamera beleži saobraćaj u žutoj traci i daleko je od mesta udesa, dok druga, koja beleži prelaske vozila kroz crveno svetlo, automatski beleži samo one koji ne poštuju svetlosnu signalizaciju. Do sada nikakvu pomoć nismo dobili od očevidaca, a značio bi nam bilo koji broj ili slovo sa registarske oznake. Policija je do sada u potrazi pregledala oko sto automobila "mini kantrimen“, čak i one sa stranim tablicama. Pretresli smo veliki broj kuća i garaža na mogućim pravcima udaljavanja počinioca, ali vozilo nije pronađeno - rekao je načelnik beogradske Uprave kriminalističke policije Nebojša Marković.

Luka Jovanović preminuo je nakon što ga je na Brankovom mostu udarilo vozilo dok je s trojicom drugara pokušavao da pomeri automobil kojem je otpao točak.

Na Brankov most juče su došli i Miodrag i Snežana, roditelji Ognjena Tripkovića, koga je usmrtio pijani vozač, inače osnivači udruženja „U čast palih anđela“. Oni su nosili majice sa natpisom „Do kad će pijani vozači da nam ubijaju decu?“.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    11. avgust 2014 | 17:48

    Zar toliko kantrimena ima u srbiji da je nemoguce sve ih pregledati i videti ostecenja.cak i ako je popravljen to se moye videti

  • Miki

    11. avgust 2014 | 16:38

    Nesto mi je ovde sumljivo on je pomerao odnosno gurao auto sa 3 drugara ili dva njega je automobil udario kako bas da niko od njih mislim ostalih nije video koji je registarski broj vozila na mini morsu bio.

  • Ime

    11. avgust 2014 | 20:44

    Videla sam danas jednog na autoputu kod Arene. Crni krov, crveni auto, sa crnim štraftama pozadi. Strane table.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA