POROŠENKO: Ukrajinska artiljerija uništila ruski vojni konvoj!

Posle razgovora koji je Porošenko obavio sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom u saopštenju je navedeno da je „značajan deo ove opreme tokom noći uništen artiljerijom“

  • 27

Iz kancelarije ukrajinskog predsednika Petra Porošenka danas je saopšteno da je ukrajinska artiljerija uništila znatan deo vozila i oruđa koja su navodno ušla sinoć iz Rusije u njegovu zemlju.

Posle razgovora koji je Porošenko obavio sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom u saopštenju je navedeno da je „značajan deo ove opreme tokom noći uništen artiljerijom“, prenele su agencije.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) negirala je optužbe zvaničnika EU i NATO izrečene na bazi tvrdnji britanskih medija, da je kolona ruske vojske sinoć ušla u Ukrajinu pod okriljem konvoja humanitarne pomoći.

Prethodno je generalni sekretar NATO Anders fof Rasmusen da je tokom prošle noći “Rusija ušla u Ukrajinu”, preneli su zapadni mediji, koji se pozivaju na izveštaje britanskih listova “Gardijan” i “Telegraf” o ulasku kolone ruskih vojnih vozila u Ukrajinu.

Slične tvrdnje uz pozivanje na iste izvore izneli su i neki šefovi diplomatije država EU koji danas zasedaju u Briselu povodom Iraka i Ukrajine.

Istovremeno, ruski humanitarni konvoj sa 280 kamiona pomoći za stanovništvo istočne Ukrajine već danima čeka na granici odobrenje ukrajinskih vlasti da uđe u zemlju.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da skreće pažnju na "intenziviranje vojne akcije ukrajinskih snaga da bi se zaustavio prelazak granice humanitarnog konvoja" koji je poslat u dogovoru Kijeva i Moskve.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русиа

    15. avgust 2014 | 21:11

    Бог је уз Русиу

  • astra75

    15. avgust 2014 | 20:48

    Ne dozvoljavaju humanitarnu pomoć ali dozvoljavaju protivterostičku akciju sa tenkovima, avionima, teškom artiljerijom, ubijanjem civila, gađenjem civilnih objekata... Zapadna pravda i demokratija.

  • Scarecrow

    15. avgust 2014 | 20:42

    Mora biti... Molite vi Boga da vam rusi ne udju u ukrajinu.. Ukrajinci vec duze vreme provociraju ruse. Ne znam sta ocekuju da ce biti ako rusi krenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA