JEZIV I UZNEMIRUJUĆI FOTO: Ovo krvavo ubistvo tinejdžera povratilo je rasnu mržnju!

reper Ti Faroa je bio u ponoć prošle subote u svojoj kući, koja je blizu mesta gde se dogodilo ubistvo i uspeo je da igrom slučaja vidi kako policajac puca u Brauna (18), nakon čega je slike ubistva postavio na Tviter

  • 4

Reper iz Fergusona, čije je umetničko ime Ti Faroa, postavio je na svom Tviter profilu slike ubistva crnog tinejdžera Majkla Brauna, zbog čije smrti u ovom gradu danima bukte neredi.

Ti Faroa je bio u ponoć prošle subote u svojoj kući, koja je blizu mesta gde se dogodilo ubistvo i uspeo je da igrom slučaja vidi kako policajac puca u Brauna.

Ti Faroa je odmah na Tviteru izvestio o pucnjavi i njenom tragičnom okončanju. Nenaoružanog Majkla Brauna (18) ubio je 10. avgusta policajac Daren Vilson, na sred ulice u Fergusonu, sa pet metaka. Nakon ubistva tinejdžera, šokirana javnost je pokrenula proteste, koji su brzo prerasli u nerede. Prošle noći se oko 200 demonstranata sukobilo sa policijom.

Policija je u isto vreme kad je objavila identitet policajca koji je ubio Brauna, objavila i dokumenta u kojima se tvrdi da je naoružani Braun ukrao cigarete iz prodavnice sa saučesnikom, za koga se sumnja da je Dorijan Džonson, koji je prethodno svedočio o ubistvu.

Istraga o ubistvu je brzo predata u ruke državne policije Misurija, ali je juče i američki Federalni istražni biro (FBI) ispitivao svedoke.

U međuvremenu, roditelji Majkla Brauna, uz podršku aktivista za ljudska prava Ala Šarptona i Džesija Džeksona, postali su simbol nove kampanje protiv policijskog odnosa prema Afro-Amerikancima. U Fergusonu, napominje “Dejli mejl”, živi 21.000 stanovnika, od čega su dve trećine crnci. U lokalnoj policijskoj stanici radi 53 službenika, od čega samo tri crnca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grčić damir

    17. avgust 2014 | 11:22

    bitno je da svima prosipaju pamet o demokratiji a hitler je bio mala maca za amere.ali da se razumemo to nije nikakvo čudo sav otpad iz evrope je prebacivan u ameriku čast malom broju poštenih naseljenika oni.ameri su skoro istrebili indijance ceo vek tlačili crnce a sad maltretiraju ceo svet pa dokle više i to sve uz pomoč pokvarenih engleza koji su naučili živeti na teret drugih a to mogu samo sa amerima pljačkajuči arape i sijuči seme mržnje među ostale narode.nadajmo se da če ostatak sveta progledati i potpuno ih izolovati da se uguše u svoj svojoj zlobi i oholosti.

  • Mile

    17. avgust 2014 | 10:40

    Treba nama takva policija

  • Djoka

    17. avgust 2014 | 10:46

    Demokratski nema sta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA