Pogledajte koje su firme zarađivale na Tijaninoj smrti!

Prilikom nabavljanja opreme za Institut za majku i dete od novca koji je nakon smrti ostao na računu male Tijane, više firmi ostvarilo je zaradu od 15.000 do više od 95.000 evra

  • 18

Čak 11 veleprodaja i jedna zanatska radnja ukupno su zaradile više od 37 miliona dinara jer su bili dobavljači ili su učestvovali u nabavljanju opreme za Instituta za majku i dete "Dr Vukan Čupić" od novca skupljenog za operaciju Tijane Ognjanović.

 

Roditelji devojčice i lekari Instituta izabrali su dobavljače preko kojih je kupljena oprema. Tom prilikom više firmi ostvarilo zaradu u posredovanju od 15.000 do više od 95.000 evra. Najveću zaradu na račun naroda koji je donirao ovaj novac kako bi sačuvao život male Tijane imali su "Gorenje GTI" i "MD Imaging".

 

- Policija je obavila sve provere u preduzećima koja su naznačena u ugovorima o donaciji kao dobavljači medicinske opreme. Maloprodajna preduzeća su iskorišćena kao posrednici jer su robu nabavila i isporučila preduzeća koja se bave veleprodajom. Oni su uvozili opremu po jednoj ceni, a ona koja je ispostavljena za naplatu sa maržama je u pojedinim slučajevima drastično veća - kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, napominjući da postoji još dosta činjenica vezanih za slučaj Ognjanovića u koje javnost još uvek nije imala uvid, prenosi "Blic".

 

 

U Institutu za majku i dete negiraju umešanost u ovu aferu, pravdajući se činjenicom da "nijedan dinar nije išao preko njihovog računa", kao i da su marže od 95.000 evra realne.

 

U martu je komisija sačinila predlog željene opreme i isti je dostavljen Ministarstvu zdravlja. Na njemu je taksativno navedeno za koje se odeljenje nabavlja oprema, sa nazivom aparata, markom, ali i preduzećima koja su dobavljači. Čak i kada je porodica obavestila Institut da kao fizičko lice ne može da uzme opremu od preduzeća koja se bave veleprodajom, nije se odustalo od navedenih dobavljača.

 

- Policijska istraga je u toku i tek kada se ona završi mi ćemo komentarisati. Svako će snositi posledice ukoliko treba, ali je ružno sve ovo što se piše - kaže Predrag Pejnović, direktor "Filips medicinskog programa" u kompaniji "Gorenje GTI".

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANA

    19. avgust 2014 | 21:34

    Mene ovo i dalje boli. Možda ova porodica i nije kriva, ali svojim postupcima prikuplja gnev svih nas koji smo pomagali njihovom detetu. Isto tako je pomoć potrebna i drugoj deci čiji život zavisi od minuta, a ne dana i meseci koji prolaze u svemu ovome ...

  • drvoseca

    19. avgust 2014 | 21:35

    samo mi nije jasno kako ovo dvoje vec odavno nisu iza resetaka da li imalo imaju ljudskosti oni kupuju opremu za bolnice potpisuju igovore muljaju ogradjuju se katastrofa ko ste bre vi to da radite zasto niste izasli javno pred kamere i vratili novac vidite da nema dana da nekome nijee hitno potrebno lecenje sram da vas bude

  • M!N

    19. avgust 2014 | 21:16

    Strasno,da li ikada pomislite da bi moglo da vam se vrati,svima vama koji imate veze sa ovim..Sta je s mozgom ako ga ima..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA