TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA: Autobus sleteo s puta kod Sokobanje, jedan mrtav, šestoro povređenih! (FOTO)

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Sokobanje povređeno je sedmoro ljudi, ali je jedna muškarac preminuo na putu ka Kliničkom centru u Nišu. Pretpostavlja se da su autobusu otkazale kočnice, a policija je otkrila da je vozaču autobusa već dva puta oduzimana vozačka dozvola

  • 16

Šest osoba je povređeno, a jedna je preminula na putu do bolnice kada je autobus "Sokoprevoza" koji je saobraćao od Sokobanje ka selu Jezero sleteo s puta.

Povređene putnike do Kliničkog centra u Nišu prevozile su četiri ekipe Hitne pomoći iz Sokobanje.

- U Urgentni centar u Nišu primljeno je sedam putnika koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći, jedan putnik je preminuo, a jedna putnica je teže povređena, a pet je zadobilo lakše povrede - rekao je pomoćnik generalnog direktora KC u Nišu Goran Stanojević.

Najteže povređena putnica zadobila je prelom rebara i zbrinuta je na grudnoj hirurgiji, troje putnika je zadržano u Urgentnom centru sa lakšim povredama zbog daljih pregleda, a dve putnice su puštene na kućno lečenje, naveo je Stanojević u izjavi novinarima.

- Vozač R. B. (30) zadobio je lakše telesne povrede - napomenuo je Stanojević.

Uviđaj je obavilo Osnovno javno tužilaštvo iz Aleksinca, a zamenik javnog tužioca Branislava Anđelković naložila je vanredni tehnički pregled autobusa kako bi se utvrdio uzrok nesreće. Prema nezvaničnim informacijama, autobusu su otkazale kočnice.

U autobusu je, u trenutku nesreće bilo desetoro putnika. Među povređenim putnicima su žitelji sela Radenkovac, Jezero i Novo Selo.

Pomoćnik komandira za saobraćaj Policijske stanice u Sokobanji Vojkan Lazarević rekao je da je autobus saobraćao na liniji Sokobanja-Jezero i da je u pitanju redovna linija koja saobraćaja u vreme školske godine. Danas je vanredno uvedena zbog vašara u Sokobanji.

On je pojasnio i da autobus nije sleteo u provaliju, već da je sleteo sa puta i udario u drvo oko 13.30.

- Putnike su iz autobusa izvlačile dve vatrogasne ekipe iz Aleksinca, a izvlačenje je trajalo nešto više od pola sata - rekao je Lazarević dodajući da je u autobusu bilo 11 osoba - 10 putnika i vozač.

RTS-u je u Policijskoj upravi Zaječar rečeno da je vozaču autobusa već dva puta oduzimana vozačka dozvola, koja mu je nedavno vraćena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćora

    20. avgust 2014 | 15:43

    Na tim lokalnim linijama saobraćaju autobusi koji su na korak od starog gvoždja.

  • Mirko

    20. avgust 2014 | 14:32

    Strasno.

  • Gagi

    20. avgust 2014 | 14:45

    Tuzno i katastrofa. A ovaj autobus na slici nije Sokoprevoz nego Turski koji je pre neki dan sleteo s puta. Obmana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA