ZA ODBRANU IRAKA: Hrvatska poklanja oružje Kurdima

SAD su, naime, od svih članica NATO-a zatražile pomoć u naoružanju, a deo tako prikupljenih zaliha oružja prepustiće iračkoj vojci. Hrvatska ima viškove oružja još od kraja poslednjeg rata na prostoru bivše Jugoslavije

  • 76

Hrvatska vlada je na zahtev SAD odlučila da viškove naoružanja pokloni Kurdima u njihovoj borbi protiv pripadnika Islamske države, piše zagrebački "Jutarnji list".

Vlada Hrvatske je odluku donela juče na zatvorenom delu sednice, a kako saznaje ovaj hrvatski dnevnik, reč je o poklanjanju pešačkog naoružanja i municiji koja će završiti u rukama iračke vojske i Kurda u borbi protiv "krvoločnih pripadnika grupe Islamske države".

SAD su, naime, od svih članica NATO-a zatražile pomoć u naoružanju, a deo tako prikupljenih zaliha oružja prepustiće iračkoj vojci, odnosno Kurdima na severu Iraka. Tako je i Hrvatska dobila zahtev da naoružanje iz neperspektivnih viškova sa skladišta pokloni SAD-u, a oni će to oružje poslati kao pomoć Kurdima.

Budući da Hrvatska u svojim vojnim skladištima ima viškove oružja još od kraja poslednjeg rata na prostoru bivše Jugoslavije, država je na taj način odlučila da pomogne iračkim Kurdima, koji su većinom naoružani oružjem iz bivšeg SSSR-a, pa će im ovo hrvatsko, navodi "Jutarnji", biti kompatibilno.

Time se Hrvatska priključila grupi zemalja koje su odlučile da pomognu u odbrani Iraka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • louigi

    22. avgust 2014 | 14:14

    Samo nek naoruzavaju kurde kad smlate ove islamiste onda ce krenuti na tursku koja je clanica nato. Zivio Kurdistan.

  • Miki

    22. avgust 2014 | 12:42

    Ameri su prvo naoruzavali avganistance (alkaida) protiv rusa pa sad ti isti avganistanci sa njima ratuju, isil protiv asada i sad opet isto protiv amera su taj isti isil, sad ce naoruzavati kurde pa ce se najveraovatnije sve ponavljati iz pocetka scenaraio... To ti dodje kad se zapali vatra a ti dolivas jos benzin u vatru da bolje gori a onda kad se sve izmakne kontroli i unisti ta vatra sve redom drugi je kriv.

  • Sladja

    22. avgust 2014 | 12:47

    Ma bravo za Hrvate. (uaaa) Jer samo i nikako drugacije ce svet biti bolji,NAORUZAVANJEM. Naoruzavajte i jedne i druge SIROM SVETA, i potlacene i osvajace, budite poslusnici i pomagaci u ratovima, humanitarnim i svim drugim misijama velikih zastitnika i pravednika zvanih SAD.(bljak)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA