ISLAMSKA DRŽAVA SE I DALJE ŠIRI: Džihadisti zauzeli glavnu vojnu vazdušnu bazu u Siriji (VIDEO)

Zauzevši bazu Tabka, pripadnici Islamske države uklonili su i poslednje uporište režima u Damasku u pokrajini Raka. Borbe za vojnu vazdušnu bazu trajale su šest dana

  • 29

Borci ekstremističke Islamske države zauzeli su danas glavnu vojnu vazdušnu bazu Tabka na severoistoku Sirije, posle borbi u kojima je, za šest dana, poginulo više od 500 vojnika i napadača.

Zauzevši bazu Tabka, pripadnici Islamske države uklonili su i poslednje uporište režima u Damasku u pokrajini Raka, kojom dominira ta džihadistička organizacija, saopštili su aktivisti i državni mediji.

U borbama za aerodrom, koje su trajale šest dana, poginulo je 179 sirijskih vojnika i 365 pripadnika Islamske države, objavila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Vazduhoplovna baza Tabka - u kojoj se nalazi nekoliko eskadrona borbenih aviona, helikopteri, tenkovi, artiljerija i bunkeri s municijom - treća je vojna baza u ovoj oblasti, koja je od prošlog meseca pala u ruke ekstremistima, preneo je AP.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stidljiv

    24. avgust 2014 | 22:38

    Rusi su lepo upozorili da ne rade to od Sirije, EU USA naravno nisu slušali e sad vidimo ko je bio u pravu.

  • Scooby-Doo

    25. avgust 2014 | 00:14

    Bragra kao I svaka druga u istoriji. Kako zauzimaju I ubijaju tako ce da gube I ginu. Sve zarad ideala, bagra I fukara sve do jednog.

  • Tigar

    24. avgust 2014 | 22:46

    U drzavama koje pripadaju muslimanima (islamska drzava)moze da zavlada.Ali ako krenu na Evropu,Severnu Ameriku,Indiju,Kinu,Juznu Ameriku i Rusiju tu ce im biti kraj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA