SRAMOTA: Srbi nemaju pojma ko je bio Nušić! (VIDEO)

Od petnaest ispitanika, različite dobi, koji su upitani u centru Smedereva u kome se svake godine održava manifestacija "Nušićevi dani" niko nije znao ko je bio književni velikan. Smederevci su odgovarali da je bio pesnik, slikar, da ima tu njegova škola, ali i da mu je kuća bila tamo gde je sada pekara. Bilo je čak i odgovora poput: "Nemoj mene da pitaš ja nisam odavde!"

  • 76

Nikada nisu čuli za Branislava Nušića!

Na Jutjubu osvanuo je snimak na kome voditelj lokalne smederevske televizije dobio više nego poražavajuće odgovore na jednostavno pitanje: Znate li ko je bio Branislav Nušić?! Da bruka bude veća pitanje je postavljeno u gradu u kome se svake godine, poslednje tri decenije, održava manifestacija "Nušićevi dani"!

Od petnaest ispitanika, različite dobi, niko nije znao ko je bio književni velikan. Tako je voditelj dobio odgovore pesnik, slikar, da ima tu njegova škola, ali i da mu je kuća bila tamo gde je sada pekara. Bilo je čak i odgovora poput: "Nemoj mene da pitaš ja nisam odavde!"

Ipak u videu koji sledi najviše pažnje provukao je mladić čije su reči objasnile da živimo u eri interneta i da današnja omladina iako se školuje na tradicionalna način, najviše odgovora traže upravo na internetu. Na pitanje: "Ko je bio Branislav Nušić?" odgovara sa:

- Znam da ima njegova škola... Ne znam biografiju, ali mogu da nađem na internetu pa da ti pošaljem -  rekao je ovaj mladić.

Kako ostali Smederevci odgovorili na ovo pitanje pogledajte u videu.

Video: Youtube / SD Cafe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Devana

    26. avgust 2014 | 13:49

    Ne mogu da verujem da neko u Srbiji ne zna ko je Branislav Nusic. Pa jesu li ti ljudi pohadjali osnovnu skolu? Sramota! Bitno da se zna sve o starletama i estradnim licnostima.

  • SMEDEREVAC

    26. avgust 2014 | 13:47

    E ovo je sramota,ali ovo nisu Smederevci niti njihovi potomci jer da ste ih pitali za Hasima Tacija to bi sigurno znali ali takvih je u Smederevu 80 posto.Toliko o kvazi Smederevcima.

  • Mimi

    26. avgust 2014 | 14:59

    Srasno a njima je smesno! Smesan narod, glupa omladina, bez buducnosti! Udri brigu na veselje! Sta je sad na redu posle Guce, Bir festa i ostalih seljackih zabava? Mozda ona " ko nabije taj dobije"! To ovde svi znaju!!!! KATASTROFA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA