NAMEŠTALJKA: Snimak ubistva američkog novinara je lažan?

Agencija za forenziku, koja je u prošlosti sarađivala s britanskom policijom, ispitala je stravičan snimak ubistva Folija i našla sumnjive detalje i tragove naknadnog uređivanja videa, preneo je britanski Telegraf

  • 24

Snimak pogubljenja američkog novinara Džejmsa Folija je nameštaljka, a brutalno ubistvo se dogodilo iza kamera, tvrde forenzičari.

Agencija za forenziku, koja je u prošlosti sarađivala s britanskom policijom, ispitala je stravičan snimak ubistva Folija i našla sumnjive detalje i tragove naknadnog uređivanja videa, preneo je britanski Telegraf.

Jedan od forenzičkih analitičara te agencije koja nije dopustila da joj se objavi ime, rekao je da se nigde na snimku ne vidi krv, iako je nož presekao Folijev vrat najmanje šest puta.

Zvuci koje je novinar proizveo takođe ne odgovaraju onome što bi se očekivalo pod tim okolnostima.

Takođe, za vreme Folijevog govora, pojavljuje se zvuk "blip", koji možda ukazuje da je američki novinar morao da ponovi jednu rečenicu.

- Mislim da je snimak namešten. Moj utisak je da je pogubljenje izvršeno nakon što su se kamere ugasile - rekao je jedan od stručnjaka.

Da podsetimo, džihadistička organizacija Islamska država je prošle nedelje objavila snimak na kome se vidi kako jedan njen pripadnik odseca glavu američkom novinaru.

Takođe, navodno je čovek koji ga je zaklao britanski reper!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русиа

    26. avgust 2014 | 15:25

    Какве разлике има, убијен пред камерама или "иза " камера???? Или можда овим лудацима тешко пада клање, па су га убили на " хуман" начин??? Моторном тестером

  • Struja

    26. avgust 2014 | 16:53

    Covjek je ubijen a bilo ono namjestaljka ili ne..

  • Blip

    26. avgust 2014 | 14:56

    Ovako ili onako sa blipom ili bez on glave nema...prema tome sta je namjestaljka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA