Direktor Poreske uprave podneo ostavku!

Direktor Poreske uprave, Aleksandar Miljković, podneo je ostavku iz ličnih razloga, a na toj poziciji bio je dva meseca. Njega je zamenio njegov zamenik, Marko Marinković

  • 7

Direktor Poreske uprave Srbije Aleksandar Miljković podneo je ostavku na tu funkciju, a na toj poziciji već desetak dana zamenjuje ga njegov zamenik Marko Marinković. Marinković je u Poresku upravu došao iz Bezbednosno-informativne agencije, gde se bavio poslovima suzbijanja korupcije.

Marinković je postavljen na mesto zamenika odlukom Vlade Srbije od 18. avgusta i od tada je "zatvorio" 140 kockarnica. On je, navode izvori, ozbiljno rešen da se "obračuna" sa nezakonitim poslovima u vezi sa igrama na sreću, a na spisku za kontrolu su i pojedini ugostiteljski objekti.

- Primećeno je odsustvo dosledne kontrole i preduzimanja mera Poreske uprave u toj oblasti do sada. Ubuduće će to biti redovno i strogo kontrolisano. Cilj je efikasniji rad i veći prihod u državni budžet uz eliminisanje svake vrste korupcije na osnovu rada državnih službenika - tvrdi izvor Tanjuga koji dodaje da Marinković ima "odrešene ruke".

Aleksandar Miljković ostavku je podneo iz ličnih razloga, a na poziciji direktora ove institucije bio je dva meseca. Pre nego što ga je Vlada Srbije postavila na mesto direktora, Miljković je radio kao konsultant, a ranije je radio i u poznatoj revizorsko-konsultantskoj kući "Prajsvoterhaus Kupers". Miljkovića je Vlada Srbije postavila na to mesto 19. juna, umesto Ljiljane Kovačević, koja je bila vršilac dužnosti direktora od početka ove godine. Kovačević je na toj poziciji nasledila Ivana Simiča, koji je na poziciji direktora bio od februara do kraja decembra 2013. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • krajišnik

    27. avgust 2014 | 20:15

    Ha ha,svi nešto iz ličnih razloga,ma važi!

  • Nina

    27. avgust 2014 | 21:20

    Mora i meni naplatiti zaostali porez,dok sam bio u radnom odnosu.Ne moqu svojoj porodici obezbediti ni hleb,a porez mora po svaku cenu biti naplacen..Mora da je i moralan covek..

  • MORAVAC

    27. avgust 2014 | 21:42

    Iz moralnih ili bilo kojih,ako ne ide,sledeci,na bilo kom mestu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA