LIMUNADA POSTAJE LUKSUZ: Kilogram limuna na Kaleniću 400 dinara!

Pre samo nedelju dana cena ovog "zlatnog" tropskog voća je iznosila je 160 dinara po kilogramu

  • 26

Kilogram limuna na Kalenić pijaci danas je dostigao neverovatnu cenu od 400 dinara po kilogramu, a prodavci na tezgama astronomske cifre objašnjavaju velikim nabavnim cenama.

Pre samo nedelju dana cena ovog "zlatnog" tropskog voća je iznosila je 160 dinara po kilogramu. Na našem tržištu uglavnom se prodaje limun koji se uvozi iz mediteranskih zemalja, Turske i Grčke, gde su potrošene sve zalihe i vlada nestašica.

Zato se ovo južno voće trenutno uvozi iz zemalja Latinske Amerike, načešće iz Argentine. Troškovi transporta su zato cenu podigli i za 30 do 40 odsto, a kada se na tu "paprenu" cenu dodaju i marže domaćih uvoznika, dobija se cifra koju većina građana iz finansijskih razloga ne može da izdrži.

- To je apsolutno strašno. Ko više može da priušti sebi i svojoj porodici limun po toj ceni? Za mene je bio skup i dok je cena bila 150 dinara, sada o njemu više i ne razmišljam - kaže nam Beograđanka koju smo zatekli na Kalenić pijaci.

Berba limuna u Turskoj i Grčkoj počeće tek za mesec dana kada se može očekivati i normalizacija cena u Srbiji. Do tada, građani će morati da se strpe ili okrenu alternativnim izvorima C vitamina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Трала ла ла лаа

    28. avgust 2014 | 14:03

    И до сада ни сам имао паре за лимун, па није много погодила ова цена. Потпуно нереална цена,као да га доносе са Марса.

  • Skituljko

    28. avgust 2014 | 14:30

    Ja kad sam pre neki dan u prodavnici video cenu limuna od 399 dinara,cela prodavnica mi se okrenula naopacke.Ne secam se da sam nekada video limun po toj ceni.

  • Deki

    28. avgust 2014 | 14:49

    Sta ce ti limunada,pij viskic!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA