OBRT: Putin nazvao ukrajinskog predsednika partnerom!

Nakon optužbi ukrajinskog predsednika da je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, kao i nekih oštrih reči od strane ruskog predsednika, Putin je Porošenka u poslednjem intervjuu nazvao partnerom sa kojim je imao "dobar i iskren razgovor"

  • 23

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je, u danas snimljenom televizijskom intervjuu, ukrajinskog kolegu Petra Porošenka partnerom i dodao da se s njim dogovorio o novoj isporuci humanitarne pomoći.

Putin je rekao da je sastanak sa Porošenkom "bio veoma dobar" i "prilično iskren", prenela je agencija AFP izvode intervjua za "Prvi kanal", koji će u celosti biti objavljen u nedelju uveče.

- Porošenko je prema mom viđenju partner sa kojim možeš da vodiš dijalog. Dogovorili smo se da sprovedemo plan koji je predložio predsednik Porošenko o pružanju pomoći ljudima u Lugansku i Donjecku kazao je Putin.

Putin je rekao da će ugroženom stanovništvu hrana i druge potrepštine biti dopremljene železnicom.

- To je bio predlog, a ja sam se složio - naveo je Putin, ne iznoseći detalje o ruti dopremanja pomoći.

Lideri Rusije i Ukrajine sastali su se u utorak, prvi put u poslednja tri meseca u Minsku.

Posle sastanka saopštili su da će biti pripremljena "mapa puta" radi dogovora o što skorijem prekidu vatre na istoku Ukrajine i da su se dogovorili da Kontakt-grupa za rešavanje ukrajinske krize što skorije obnovi rad u glavnom gradu Belorusije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ĐORĐE ČVARKOV

    30. avgust 2014 | 00:37

    Dok on njega naziva "partnerom", desantnjiki peglaju ukrsjinsku vojsku i ruše im avione kao glinene golubove. Verovatno i "naši" četnici pomažu...

  • русиа

    30. avgust 2014 | 05:28

    ЦАР

  • Lemi livo skodi

    30. avgust 2014 | 09:23

    Putine rasiri im butine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA