Džihadisti oteli i prodali 300 žena!

- Svaka žena prodata je za oko 1.000 dolara, pošto su naterane da se preobrate u islam - navela je Opservatorija za zaštitu ljudskih prava

  • 16

Oko 300 žena sekte Jazida koje su zatočili pripadnici Islamske države primorano je da se preobrati u islam, a potom su neke prodate da bi silom bile udate za pripadnike ekstremne organizacije u Siriji, saopštila je Opservatorija za zaštitu ljudskih prava.

Po saopštenju te sirijske nevladine organizacije, oko 300 devojaka i žena kidnapovano je u Iraku poslednjih nekoliko nedelja, a 27 je prodato.

- Svaka žena prodata je za oko 1.000 dolara, pošto su naterane da se preobrate u islam - navela je Opservatorija.

Ta organizacija nije navela da li su i ostale žene prodate, ali je navela da se one sada smatraju ratnim zarobljenicima. Opservatorija je oštro osudila prodaju žena, koje se, kako se navodi, tretiraju kao da su materijalno dobro.

Specijalni izvestilac UN za slobodu veroispovesti Hejner Beilefeldt je 12. avgusta saopštio da su pripadnici Islamske države kidnapovali stotine žena koje nameravaju da prodaju. On je tada rekao da su neke od otetih žena pogubljene.

Jazidi su pripadnici stare kurdske sekte koji žive na severu Iraka i u Siriji. Njihovu religiju, koja ima elemente zoroastrizma, pripadnici Islamske države smatraju jeretičkom.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    30. avgust 2014 | 17:45

    OVI ZAISTA NISU NORMALNI. DEFINITIVNO IH TREBA UNIŠTITI. LUDACI

  • 009

    30. avgust 2014 | 17:48

    Jazidi,kako su oni sada odjednom sekta?Prvo se pricalo da su hriscani a sada su postali sektasi i pored toga roba nasilja.

  • Marijana Hadzi Andrejic

    30. avgust 2014 | 20:28

    Dabogda goreli u paklu bolesnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA