NOTARI POČINJU SA RADOM: Oni će ubuduče rešavati vaše probleme umesto advokata i sudova!

Javni beležnici, zaduženi za sastavljanje i overu ugovora i obavljanje drugih pravnih poslova, počinju sa radom danas u devet časova, a pravilnikom je određeno da njihovo radno vreme bude od 9 do 17 časova

  • 12

Javni beležnici, zaduženi za sastavljanje i overu ugovora i obavljanje drugih pravnih poslova, počinju sa radom danas u devet časova, a spisak njihovih kancelarija objavljen na sajtu Ministarstva pravde Srbije i na sajtu Komore javnih beležnika.

Na sajtu Ministarstva pravde objavljen je i tarifnik usluga javnih beležnika, a građani će takođe moći da od danas u sudovima i opštinama pronađu informacije o sedištima kancelarija i javnim beležnicima koji će delovati na području tog suda ili te opštine.

Više detalja sa infomacijama o adresama kancelarija, imejl adresama, brojevima telefona, građani mogu da potraže i u Službenom glasniku, rekao je za Tanjug predsednik Komore javnih beležnika Miograg Ðukanović.

Adresa sajta Ministarstva pravde je www.mpravde.gov.rs, a Komore javnih beležnika, www.beleznik.rs .

Ministar pravde Nikola Selaković je poručio je da će javni beležnici doneti znatno viši nivo pravne sigurnosti.

Prema njegovim rečima, tamo gde javni beležnik nije imenovan građani neće biti uskraćeni, jer će u nadležnom sudu moći da dobiju javnobeležnički zapis dok ne bude imenovan javni beležnik nadležan za njihovo područje.

Pravilnikom je kao radno vreme javnih beležnika određeno vreme od 9 do 17 časova, a predviđeno je da ih u Srbiji radi ukupno 371 javni beležnik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    1. septembar 2014 | 08:43

    Samo nastavak kriminalizacije Srbije. Ista stvar se desila kada je umsto službe društvenog knjigovodstva uvedena "finansijska policija" pa je privredni kriminal skočio i opljačkana društvena imovina. Sada su na redu za pljačku gradjani.

  • Ex sns

    1. septembar 2014 | 08:11

    Bice veselo sto se tice cena.

  • Blic

    1. septembar 2014 | 07:50

    Jos jedna globa na grbaci naroda. Omg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA