LUGANSK: Uništen aerodrom, ne zna se tačan broj poginulih!

Aerodrom u Lugansku razrušen je, javili su danas ukrajinski i ruski elektronski mediji, pozivajući se na luganske vlasti

  • 11

Vršilac dužnosti načelnika oblasne administracije Irina Verigina izjavila je daje aerodrom u Lugansku uništen i da  ne postoji mogućnost sletanja aviona.

U ponedeljak je predstavnik ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Andrej Lisenko saopštio da su ukrajinski vojnici dobili naredbu i povukli se od sela Georgijevka i aerodroma Lugansk, podseća RIA Novosti.

Agencija UNN javlja da se povuklo približno 300 pripadnika ukrajinske vojske, a da je za pet sati borbi poginulo vise od njih 20, a ranjeno blizu 40.

-Tačan broj poginulih ne znamo - rekao je jedan od komandira koji se evakuisao iz oblasti Georgijevke, navodi ta ukrajinska agencija.

UNN prenosi i saopštenje gradskih vlasti Luganska da je situacija i danas napeta, da se puca na grad, da i dalje nema struje i vode, kao i da ne rade telefonske veze.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOŽE PRAVDE

    2. septembar 2014 | 15:03

    Bitno je samo to da kad se rat završi svake godine se na dan državnosti diže ukrajinska zastava u centru Donjecka kao što se to radi svake godine u centru Knina,tako da se na kraju vidi da su te ruske žrtve za novorusiju bile uzalud kao i one srpske za veliku srbiju jer ima Boga i pravedan je i zato na kraju izgube oni koji otimaju tuđe kao šta smo to videli 1918 i 1945 i 1995!!!

  • Miki

    2. septembar 2014 | 15:05

    Dobro sve ste rekli za ukrajinske vojnike a za ruske NIŠTA pa dali je moguće da nije poginuo ni ranjen niti jedan ruski vojnik pa da su im majke samo poludele što štrajkaju zbog toga što im deca idu u tuđu zemlju i ginu a policija im ravna kičmu i tera ih sa trgova???

  • Tomassow

    2. septembar 2014 | 15:09

    kako zapad ove ukrajince gura u smrt samo radi svojih prljavih poslova.i na kraju ukrajina zavrsava kao i sve druge zemlje gdje je ova fasisticka americka cizma ugazila..smrt , bijeda i jad..Iraq je najbolji primjer * americke pomoci *.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA