Islamisti ubili još jednog američkog novinara (VIDEO)

- Vratio sam se Obama, vratio sam se zbog tvoje arogantne spoljne politike prema Islamskoj državi - poručio egzekutor

  • 37

Grupa Islamska država postavila je danas na internet video snimak odsecanja glave američkog novinara Stivena Sotlofa. Sotlof, koji je radio kao slobodni novinar za časopise Tajm i Forin polisi (Foreign Policy), poslednji put je viđen u Siriji u avgustu 2013, pre nego što se pojavio u video snimku grupe Islamska država, postavljenog na internet prošlog meseca, u kojem je prikazano odrubljivanje glave još jednog američkog novinara, Džejmsa Folija.

Sotlof je u tom video snimku bio obučen u narandžasti kombinezon, naspram pustinjskog sirijskog pejzaža, a u tom videu je zaprećeno da će i Sotlof biti ubijen, ukoliko SAD ne okončaju vazdušne udare na položaje Islamske grupe u Iraku.

U današnjem video snimku, nazvanom "Druga poruka Americi", Sotlof se pojavio u istom narandžastom kombinezonu, pre nego što mu je borac Islamske države odrubio glavu. Agencija AP nije mogla da potvrdi autentičnost videa, a američka obaveštajna grupa SITE, prva je izvestila o postojanju videa.

Borac koji je odrubio glavu Sotlofu nazvao je taj čin odmazdom za američke vazdušne napade u Iraku. "Vratio sam se Obama, vratio sam se zbog tvoje arogantne spoljne politike prema Islamskoj državi... uprkos našim ozbiljnim upozorenjima", rekao je borac na snimku. Na kraju videa, zapretio je da će ta grupa ubiti i trećeg zarobljenika, Britanca Dejvida Hejnsa.

Sotlofova majka molila je prošle nedelje za njegovo oslobađanje u video snimku upućenom Islamskoj državi. Obraćajući se po imenu lideru Islamske države, Širli Sotlof je rekla u video poruci da je njen sin "nevini novinar" koji ne treba da plaća za akcije američke vlade na Bliskom istoku, nad kojima nema kontrolu. Sekretar za štampu Bele kuće Džoš Irnest nije mogao da potvrdi autentičnost snimka.

Video: Youtube / ExpressNewsChannel

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    2. septembar 2014 | 20:38

    AMERI SU IH STVORILI. SAD IH UBIJAJU.

  • elvira de

    3. septembar 2014 | 00:09

    Islam je vera koja zabranjuje ubijanje i nasilje. Muslimanka sam, i iskreno me je sramota sto su ovakvi monstrumi moje vere. Ali nazalost, to su sve pogresna tumacenja islama. Kao i u svakoj veri, vi imate pogresna tumacenja i tako se javljaju sekte. Vehabizam, organizacija Islamska drzava, dzihadizam itd. su sve sekte islama. Tuzno je sto se na taj nacin stvara losa slika o jednoj veri, ali tu su krivi maloumni mozgovi koji su zarobljeni u petnaestom veku.

  • bla

    2. septembar 2014 | 21:45

    ja sam ubedjen da su ovi nazovi extremisti americhki ljudi....i da to samo rade da bi nastavili da ratuju jer amerika bez rata ne moze da opstane......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA