LEPA VEST ZA STUDENTE: Sa 48 bodova na budžet - "večitim" produžen rok!

Za studente najvažnije novine koje donosi Zakon jesu budžetsko finansiranje sa ostvarenih 48 ESPB bodova, kao i produženje roka za završetak studija za studente koji studiraju po starom sistemu

  • 6

Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo usvojio je u Skupštini predlog izmena Zakona o visokom obrazovanju. Ovaj Zakon naći će se sutra pred poslanicima.

Za studente najvažnije novine koje donosi Zakon jesu budžetsko finansiranje sa ostvarenih 48 ESPB bodova, kao i produženje roka za završetak studija za studente koji studiraju po starom sistemu na školsku 2015/2016. godinu.

Uprkos studentskim zahtevima, Zakon verovatno neće predviđati šest ispitnih rokova, već pet, niti će studenti završnih godina, kao njihove kolege ranije, imati produženu godinu finansiranu iz budžeta, nakon završne godine studija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    4. septembar 2014 | 11:14

    E svaka cast

  • VM

    4. septembar 2014 | 13:30

    Aj sve ok. Al što smanjiše ispitne rokove? Lepo su bili januarski,aprilski,jun 1 i 2, septembarki i oktobaski. Taman je bilo po 3 roka za svaki semestar. Ovako,ukinuće nam aprilskí koji nam je bio bas odličan,nekako između zimskog januarskog i letnjeg junskog. Ne znam kome je to smetalo.

  • Drina bez fitera

    5. septembar 2014 | 11:51

    Ja imam 48 godina moguli i ja na budžet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA