Dok Sirija gori, predsednički par šopinguje i razmenjuje pesme s Jutjuba

Od dragulja u Parizu do ručno pravljenog nameštaja iz Čelzija, prva dama Sirije troši desetine hiljade funti dok je zemlja na ivici građanskog rata

  • 0

Predsednički par iz Sirije, Asma i Bašar al Asad, provode vreme razmenjujući klipove sa Jutjuba, kupujući filmove Harija Potera i sitnice za kuću, dok vojska granatira grad Homs, pokazuju "procureli" mejlovi.

Mejlovi u kome se navode ovi podaci, presretani su od strane članova Vrhovnog saveta revolucije, opozicione frakcije, negde između juna i februara.

U jednom od mejlova iz jula prošle godine, Asma al Asad naručila je preko rođaka četiri ogrlice sa draguljima iz pariske radionice, uključujući "jednu tirkiznu sa zlatno žutim dijamantima" i "jednu celu od crnog oniksa".

Tog meseca je, pod pseudonimom Alia Kajali, potrošila 10.000 funti na dizajnirane svećnjake, lustere i slične stvari.

Prva dama je potrošila i 2.650 funti na vazu iz Herodsa, doduše na sniženju od 15 odsto, a jako ju je zainteresovao i pribor za pravljenje čokoladnog fondua, poslednji de-ve-deovi Hari Potera i Kristijan Lobutin cipele od skoro 4.000 funti.

"Presretači" kažu da su preko mejlova sam@alshahba.com i ak@alshahba.com, predsednik i njegova žena redovno razmenjivali nežnosti između sebe i sa širom porodicom.

Petog februara, kada su njegove trupe napale Homs, predsednik Asad je, prema navodima u mejlovima, poslao svojoj ženi reči pesme"Bog mi te je podario" američkog kantri pevača Blejka Šeldona.

Asad je svojoj ženi poslao i klip iz emisije "Amerika ima talenat" o jednom iluzionisti, kupio je singl "Bizarni ljubavni trougao" britanske rok grupe Nju order, "Seksi sam i to znam" američke grupe LMFAO i pesmu "Povređena" od Leone Luis.

Mediji širom sveta zgrožavaju se ovakvim ponašanjem predsedničkog para, dok se iznose podaci o više od 7.500 žrtava – protivnika Asadovog režima koji su poginuli tokom višenedeljne opsade Homsa. Ipak, ostavljaju i mogućnost da su mejlovi koje je "presrela" opoziciona grupa, lažni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA