ISPOVEST PREŽIVELOG RUDARA: Gledao sam kolegu kako umire pored mene!

Rudar koji je preživeo nesreću ispričao je da je živ samo zahvaljujući Božijoj volji, a pored njega je umro njegov kolega

  • 10

Adnan Šišić, jedan je od 29 spasenih rudara iz jame Raspotočje kod Zenice, gde je posle zemljotresa i urušavanja jame poginulo pet rudara.

Šišić je u jami doživeo kliničku smrt, a trenutno se nalazi u zeničkoj bolnci. U rudniku je počeo da radi pre četiri dana, zajedno sa Hajrudinom Bradarcem, jednim od pet Adnanovih kolega koji nije preživeo.

- Svaka me kost boli, nisam spavao. Hajrudin je umro pored mene. Metan ga je onesvestio. Zajedno smo počeli da radimo, zajedno smo lekarski vadili. Božija volja je bila kad je vazduh došao do nas. Nažalost, Hajrudin nije izdržao, preminuo je pored mene - priseća se Šišić, prenosi Fokus.ba.

Rudar kaže da ne zna kako će smoći snage da se vrati na posao i ponovo spusti u dubinu rudnika. Spasilačke ekipe su juče locirale tela i počele rad na osiguravanju dela rudnika kako bi ljudi koji budu radili na izvlacenju tela bili sigurni.

(Telegraf.rs / Izvor: Fokus.ba / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    6. septembar 2014 | 21:16

    Dragi rudari, divim se vasoj snazi i volji za tim poslom. Shvatam neimastinu, ali ako postoji mogucnost rada bilo kojeg drugog posla, izaberite ga. Svaka vam cast, treba vam dati najvecu mogucu placu.

  • Weber S

    6. septembar 2014 | 22:10

    Respekt za hleb sa devet kora!

  • Neo

    6. septembar 2014 | 19:17

    Velika tuga. :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA