PODSTIČU RAT: Velika Britanija šalje Iraku oružje vredno 1,6 miliona funti!

Ministar odbrane Majkl Falon je rekao da Britanija namerava da pomogne i iračkoj vladi, ali i Kurdskim snagama u borbi protiv ekstremista Islamske države

  • 5

Ministarstvo odbrane Velike Britanije je odoborilo predlog da ova država pošalje tešku artiljeriju i municiju u Irak, kako bi im pomogli u borbi protiv Islamske države.

Ministar odbrane Majkl Falon je istakao da je oružje koje će poslati vredno oko 1.6 miliona funti, ali da će i pored toga biti potrošeno još oko pola miliona funti za prenos municije.

On je dodao i da Britanija namerava da pomogne i iračkoj vladi, kao i Kurdskim snagama u odbrani države.

Nešto ranije je najavljeno da će Kongres SAD-a, ukoliko to zatraži predsednik Barak Obama, takođe odobriti finansiranje vojne ofanzive protiv džihadista IS-a na Bliskom istoku.

(Telegraf.rs / Izvor: bbc.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • А. Паламудов

    9. septembar 2014 | 15:50

    Englezi da podstiču rat?! Ma 'ajte molim vas?! Ne bi oni to...

  • Nesa

    9. septembar 2014 | 18:04

    Sto je haos veci, i duze traje, veca je i kradja nafte bez ikakve kontrole. Svrha napada na Irak i jeste pljacka i otimacina " nafte".

  • Ortodox

    9. septembar 2014 | 20:05

    Pa oni se temelje na bogatstvu opljačkanom širom svijeta,osiromašili su Afriku,Indija se od njih nikada neće oporaviti,stari spletkaroši,huškači na razne ratove,ali kad zagusti onda se kriju iza Amera,sami nisu sposobni ni za šta,suma sumarum,jazavci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA