VEĆ SLEDEĆEG LETA TELEFONIRAĆETE KAO U SRBIJI: Ukida se roming s Turskom i Crnom Gorom!

Čuvena rečenica: "Obavezno gasi internet kada pređeš preko" i savet da je jeftinije da se dragim ljudima u Srbiji ipak javljate s govornice uskoro će biti "pase", jer nas od početka naredne godine čeka ukidanje rominga sa zemljama u kojima najčešće letujemo

  • 18

Svi koji su se spremali za letovanje u inostranstvu do sada su morali da računaju i na trošak za roming. Čuvena rečenica: "Obavezno gasi internet kada pređeš preko" i savet da je jeftinije da se dragim ljudima u Srbiji ipak javljate s govornice uskoro će biti "pase", jer nas od početka naredne godine čeka ukidanje rominga sa zemljama u kojima najčešće letujemo.

Naime, na sastanku regulatora iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, Turske i Albanije, koji je održan u Skoplju, dogovoreno je da građanima tih zemalja budu izjadnačene cene telefonskih razgovora u romingu i u domaćem saobraćaju od početka naredne godine.

To znači da će svi koji od 1. januara 2015. godine budu boravili u navedenim zamljama telefonske razgovore i sms poruke plaćati identično kao da se nalaze u Srbiji. Ova informacija posebno dobija na značaju kada znamo da veliki broj naših ljudi letuje upravo u Crnoj Gori i  Turskoj. Ova informacija svakako će se dopasti i onima koji svoj odmor tradicionalno provode na Ohridu, a čiji broj nije zanemarljiv.

Direktor Agencije za elektronske komunikacije Crne Gore (EKIP) Zoran Sekulić ranije je izjavio da za ovaj "sporazum nije potrebna saglasnost operatera, jer je dogovoreno da zemlje potpisnice dopune svoje zakone o elektronskim komunikacijama sa rešenjima koje propisuje sporazum iz Skoplja", te da regulatori imaju pravo da nalože operaterima da cenovnike usklade sa kolegama iz zemalja potpisnica.

Izjednačavanje cena razgovora u romingu i u domaćem saobraćaju je neminovan proces, istakao je  Sekulić i naglasio da je samo trebalo naći dobar model za njegovu realizaciju.

Prema ovogodišnjim podacima najveći broj naših turista letovao je u Grčkoj, iza koje slede upravo Turska i Crna Gora, te je ova informacija obradovala sve one koji ni naredne godine neće menjati destinaciju za svoj odmor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Minuti u paketima

    11. septembar 2014 | 15:10

    Jasno je da će cene minuta biti iste.Ali kada pređem granicu da li se računaju minuti,poruke i internet iz paketa ili se samo preko toga racunaju minuti dodatno.Ovo je mnogo bitno jer u suprotnom ništa onda ovo neće značiti još će biti i skuplje.Platim račun fiksni plu ove minute preko iz rominga.U tom slučaju ovo nebi imalo nikakvog značaja za većinu uglavnom postpejd korisnika.Za pri pejd znači.Al' ko to još koristi?!

  • jovan

    11. septembar 2014 | 14:39

    Hocu GREECE ovo ostalo me neinteresuje....kakva CRNA crna gora...

  • Goran

    11. septembar 2014 | 20:51

    Hahaha pa svi telefoniraju preko vibera, skypea i sl. Pa kad su videli kuda to ide hajde da izjednacimo cene da bar nesto zaradimo. E dobijete da ne kazem sta, ja cu i dalje preko neta a vi slobodno smanjujte koliko hocete jer mi je net besplatan u svakom hotelu ili kaficu. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA