PRETUČEN STRANAC: Učesnik LGBT konferencije teško povređen u tuči u Brankovoj!

Strani državljanin koji je teško povređen tokom noći u Beogradu operisan je u Urgentnom centru Srbije i njegovo zdravstveno stanje još uvek je teško. On je u Urgentni centar dovežen sa teškim povredama glave i telesnim povredama, a imao je krvarenja u moždanim ovojnicama

  • 0

U tuči u Brankovoj ulici noćas je teško povređen strani državljanin koji je zbrinut u Urgentnom centru, a devet osoba lakše je povređeno u četiri saobraćajne nesreće u gradu, rekla je jutros portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura.

Strani državljanin, koji je učestvovao na beogradskoj konferenciji o pravima LGBT populacije, noćas oko 3.00 sata zadobio je teške povrede na Zelenom vencu i zbrinut je po protokolu za težu traumu u Urgentnom centru, precizirala je Macura.

Strani državljanin koji je teško povređen tokom noći u Beogradu operisan je u Urgentnom centru Srbije i njegovo zdravstveno stanje još uvek je teško, izjavio je Tanjugu pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove Dušan Jovanović.

On je u Urgentni centar dovežen sa teškim povredama glave i telesnim povredama, a imao je krvarenja u moždanim ovojnicama.

- Operisan je i za sada je njegovo stanje teško, ali se nadamo da će biti dobro - rekao je Jovanović.

Iz MUP-a Srbije saopšteno je da je beogradska policija na terenu i da intenzivno radi na utvrđivanju tačnih činjenica ovog napada, kako bi što pre pronašla počinioca.

Još jedna tuča je registrovana noćas pošto je vozač automobilom prešao preko noge drugog muškarca posle saobraćajne nesreće što je bio uzrok kasnijeg pesničenja u 00:20 sati u kojoj je jedna osoba zadobila povredu skočnog zgloba, a druga povrede glave. Obojici su lekari Hitne pomoći preporučili da odu na pregled u Urgentni centar.

Nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm izjavio je danas da je veoma uznemiren vešću o sinoćnjem incidentu u kome je povređen nemački državljanin, ali da veruje da će Vlada Srbije i policija uraditi sve na rasvetljavanju ovog slučaja i da se počinilac što pre nađe.

On je na vanrednoj konferenciji pred početak šetnje LGBT organizacija rekao da se ne zna tačno pozadina ovog dela i da li je prethodno došlo do svađe i zašto je počinilac to uradio.

- Ako je tačno da je napadač rekao da ne želi strance u Srbiji, delo dobija novu dimenziju ksenofobije i mora da se posmatra u drugačijem svetlu - naglasio je ambasador Nemačke.

On je dodao da ga je zvao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, da mu je rekao da je veoma uznemiren i da mu je žao zbog incidenta koji se dogodio.

U Železniku su sinoć u 20:44 povređene četiri osobe u saobraćajnoj nesreći - dva muškarca i dve starije žene su, sa lakšim povredama zbrinuti u Urgentnom centru. U još jednoj saobracajnoj nesreći u 5:46 sati u Železniku dve mlađe osobe lakše su povređene.

Vozač od 20 godina dobio je povrede glave i suvozač od 18 godina povrede stopala, ruke i glave. U 20:55 u saobraćajnoj nesreći na uglu Cvijićeve i Bulevara Despota Stefana vozač, mladić od 22 godine zadobio istegnuće vrata i desnog ramena i on je prevežen u Urgentni centar.

Tokom noći registrovano je 113 intervencija od kojih je 18 bilo na javnom mestu, navela je Macura.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA