Evakuisano 400 ljudi iz poplavljenih područja! (FOTO)

Specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi nastavljaju dalju evakuaciju građana po prioritetima i u skladu sa bezbednosnom procenom situacije na terenu

  • 0

Pripadnici MUP Srbije do sada su evakuisali 400 osoba iz poplavljenih područja u Borskom okrugu.

Specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi nastavljaju dalju evakuaciju građana po prioritetima i u skladu sa bezbednosnom procenom situacije na terenu. Nastavljene su i aktivnosti ispumpavanja vode iz poplavljenih područja kao i rasčišćavanje puteva.

Prema nezvaničnim informacijama, tri osobe se vode kao nestale. Međutim, načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić rekao je da "nema ni pozitivnih ni negativnih indicija da ima nestalih".

- Ima lica za kojima se traga, ali još nema ni pozitivnih ni negativnih indicija da su oni nestali. Videćemo šta će biti u roku od 48 sati, možda se pojave - rekao je Marić.

Ekipe vatrogasaca spasilaca i Crvenog krsta obilaze stanovništvo u ugroženom području i dostavljaju hranu i vodu ugroženima, a magistralni put Kladovo-Negotin je i dalje u prekidu zbog odrona na putu.

Obilne padavine koje su pogodile Borski okrug tokom prethodnih dana izazvale su izlavanje vodotokova drugog reda, kao i pokretanja klizišta i odrona u brdskim predelima. Vanredna situacija je proglašena u tri opštine u Borskom okrugu - Kladovo, Majdanpek i Negotin.

Na područjima ugroženim poplava u Borskom okrugu angažovani su pripadnici Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije i Helikopterska jedinica MUP, kao i ekipe Vojske Srbije i Crvenog krsta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA