Fudbaleru iz Novog Sada ucenili glavu na 3.000 evra zbog nepostojećeg duga!

Branku Latasu život se pretvorio u pakao kada su mu iznuđivači na ime nepostojećeg duga tražili 3.000 evra

  • 6

Bivši fudbaler Branko Latas (56) dospeo je u žižu javnosti pre tri dana. Tada su od njega za nepostojeće dugove Zoran Jajić (48) i Drago Š. (32) tražili novac, a uhapšeni su prilikom primopredaje 3.000 evra.

Iznuđivači, koji su završili iza rešetaka, život su mu, govori, pretvorili u pakao. Pre 16 meseci preselio se u Novi Sad i otvorio prodavnicu zdrave hrane i restoran „Šiš ćevap“. U međuvremenu, oni su tu počeli da svraćaju, najpre zbog jedne radnice.

Kako dodaje, Jajić mu je pričao da ima 20 ljudi u policiji koje plaća po 500 evra i da će, ako ih sluša i plati im 3.000 evra, živeti mirno. Pretili su mu da će mu pobiti porodicu i tvrdili da im taj novac duguje. Latas, tada, još nije znao da je Jajić, svojevremeno, zbog ubistva Draga Milovića u Vrbasu, više godina proveo u zatvoru.

Dolazili su svakog dana, a sve se odvijalo po sistemu vruće-hladno. Čas je razjareni Drago molio Zorana da ga pusti da me iseče, a ovaj me tobože branio, čas je bilo obrnuto. Najpre sam mislio da negde nabavim pištolj i sam ih pobijem, onda sam hteo da prodam automobil i dam im ono što traže. Onda sam, u očaju, prošle nedelje prelomio i, znajući koliko rizikujem, obratio se policiji - kaže Latas, pišu "Novosti".

Dvojica iznuđivača su uhapšena u ponedeljak, u trenutku kada im je Latas predavao 3.000 evra koje su od njega tražili.

Latas je od 1976. do 1986. grao u Napretku, Boru, Sarajevu, skopskom Vardaru i beogradskom Radu. Karijeru je nastavio kao trener mlađih kategorija kluba sa Banjice.

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srednja klasa

    19. septembar 2014 | 23:58

    Bravooo legendo, kapa dole.

  • Dragan

    20. septembar 2014 | 10:00

    E takve sada treba minimum 20god.robije , pa da vidimo da li ce neko ponovo da pokusa isto.Ali oni ce dobiti mozda par meseci i jovo nanovo.

  • Љиљана

    20. septembar 2014 | 11:58

    Тај олош-криминалце задржати у затвору. Срамота. Нек сами зарађују, а не да утерују људима дугове и да их малтретирају.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA