POKUŠAJ ATENTATA NA OBAMU? Čovek sa nožem upao u Belu kuću! (VIDEO)

Incident se dogodio u petak uveče nakon što je čovek uspeo da preskoči ogradu Bele kuće, pretrči travnjak i dođe do rezidencije predsednika Amerike. Ovo je jedan od retkih događaja koji je rezultovao kompletnom evakuacije Bele kuće

  • 21

Ispred Bele kuće u Vašingtonu povećana je bezbednost nakon što je čovek sa nožem uspeo da preskoči ogradu i dođe do predsedničke rezidencije. Napadač je uhapšen, a predsednik SAD, Barak Obama, izjavio je kako i dalje veruje u sposobnost agencije da zaštiti njega i njegovu porodicu.

Direktor američke tajne službe, Džulija Pirson, naredila je da se poboljša broj patrola, kao i nadzor duž cele severne ograde Bele kuće nakon incidenta koji se dogodio u petak uveče. Ovo je jedan od retkih događaja koji je rezultovao time da se cela zgrada evakuiše.

- Predsednik ima puno poverenje u tajnu službu, i zahvalan je ljudima koji danonoćno čuvaju njega, njegovu porodicu i Belu kuću - izjavio je portparol Bele kuće, Frank Benenati. Bela kuća je ujedno i zgrada sa najjačim obezbeđenjem na svetu.

U petak uveče, Barak Obama je sa ćerkama u helikopteru napustio Belu kuću. Nakon toga, 42-godišnji Omar J. Gonzales preskočio je ogradu, pretrčao travnjak i prošao kroz otključana North Portico vrata, pre nego što je obezbeđenje uspelo da ga stigne i savlada.

Zvaničnici su prvobitno izjavili kako im se učinilo da Gonzales nije bio naoružan dok je pretrčavao travnjak, pa je to jedan od razloga što nije upucan, ili što na njega nisu pušteni psi. Međutim, on je kod sebe imao mali nož na sklapanje. Omar je inače poreklom iz Teksasa, a nakon napada prebačen je u najbližu bolnicu na procenu zdravstvenog stanja.

U ponedeljak će se pojaviti ispred federalnog suda, a biće optužen za nezakonit ulaz u zgradu sa ograničenim pristupom dok je sa sobom nosio smrtonosno oružje.

Samo 24 sata posle Gonzalesovog hapšenja, još jedan čovek je uhapšen nakon što se kolima dovezao do kapije Bele kuće i odbijao da se vrati nazad. Nakon detaljnog pregleda automobila, utvrđeno je da nije bilo nikakvih eksplozivnih naprava.

Za sada nema informacija da su ova dva događaja na bilo koji način povezana.

Pogledajte kratak video snimak:

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HN

    21. septembar 2014 | 11:50

    Ne bi me čudilo da su i ovo izmislili da bi opet bombardovali nekoga. Ne bi me čudilo ni da se ispostavi da je navodno neki Rus u pitanju.

  • Лажни четник

    21. septembar 2014 | 10:51

    Verovatno ce otkriti da je srbin...

  • Kodar

    21. septembar 2014 | 10:56

    Zgrada s najjacim obezbedjenjem a covek s nozem prosao citavo dvoriste i stigao do zgrade?!?!?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA