Putin gasi internet u Rusiji?

Razlog ove inicijative je ojačanje kontrole na internetu, kao mera predostrožnosti protiv akcija i organizacija opozicije. Takođe, domen RU će biti pod kontrolom države

  • 37

U Rusiji se planira potpuno ukidanje interneta ukoliko dođe do vojnih sukoba ili demonstracija, ističu visoki ruski zvaničnici.

 

Ruski predsednik Vladimir Putin će presedavati Savetom bezbednosti, gde će se na dnevnom redu naći i moguće ukidanje interneta u Rusiji ako to budu zahtevale nepredviđene okolnosti.

 

Ovo će biti jedan od vidova ojačanja kontrole na internetu, kao mera predostrožnosti protiv akcija i organizacija opozicije. Mera obuhvata i dovođenje domena RU pod kontrolu države.

 

Inače, već su mnogi tamošnji mediji već pod kontrolom države, što dokazuje vrlo mali stepen javne diskusije i slobode izražavanja u Rusiji.

 

(Telegraf.rs/ Izvor:theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    22. septembar 2014 | 10:35

    Nije mi jasno zašto se pojedinci ovome čude? Pa to je bilo za očekivati. Nijednome caru ne odgovara protok ideja,komunikacije,nova saznanja,jer može ugroziti carevu vladavinu zna se- do smrti! Zato je baš potrebno da narod što manje zna i da živi u izolaciji, a ona je već počela.

  • Uff

    22. septembar 2014 | 10:11

    E sad ce svi pisati:Bravo Putne,vrati nas u tridesete godine prošlog veka!

  • Cera

    22. septembar 2014 | 12:28

    Sjeverna Koreja bit ce mala maca,koji diktator

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA