ISIL PRETI SRBIMA I HRVATIMA: Ko je protiv Islamske države, ubićemo ga!

Na snimku postavljenom na internetu, i to na više jezika, portparol ekstremističke grupe Abu Muhamed el Adnani poručio je ostalim pripadnicima ove terorističke grupe da ubijaju stanovnike zapadnih zemalja, ali i sve one koji učestvuju u borbi protiv njih

  • 13

Islamska država je nastavila sa pretnjama i planiranjem novih akcija tako što je pozvala sve svoje pristalice na ubijanje građana zapadnih zemalja koje učestvuju u koaliciji predvođenoj SAD-om protiv džihadista.

- Ako možete da ubijete neverujućeg Amerikanca ili Evropljanina, posebno pakosnog i prljavog Francuza, ili Australijanca ili Kanađanina...uključujući državljane zemalja koje su ušle u koaliciju protiv Islamske države, onda oslonjeni na Alaha, ubijte ga - pozvao je portparol ekstremističke grupe Abu Muhamed el Adnani ostale pripadnike ove ekstemističke grupe.

Ovaj poziv je objavljen na internetu na više jezika.

Sa druge strane, Stejt Department je objavio listu zemalja koje će se "svim sredstvima" boriti protiv ISIS-a, na kojoj se našla i naša zemlja. Na listi se nalazi 40 zemalja, koje su deo globalne međunarodne koalicije koju je SAD okupila za borbu protiv Islamske države (IS) u Iraku i Siriji.

Američka akcija protiv Islamske države dobila je podršku i Saveta bezbednosti UN-a na zasedanju kojem je predsedavao američki državni sekretar Džon Keri.

- Koalicija će biti slomljena i poražena, kao što su bile i vaše prethodne borbene snage - poručio je Adnani i pozvao sledbenike da napadnu državljane SAD, Francuske, Kanade, Australije i drugih zemalja koje su se pridružile koaliciji, preneo je Rojters.

Da podsetimo, SAD i Francuska sprovode vazdušne udare na položaje džihadista Islamske države u Iraku, a slični udari planiraju se i u Siriji. Islamska država zauzela je znatan deo iračke i sirijske teritorije na kojoj je proglasila kalifat ili islamsku državu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    22. septembar 2014 | 20:20

    Sad smo udruženi! Zato sad na ovim prostorima oni nemaju ni teoretske šanse.

  • DD

    22. septembar 2014 | 19:31

    DOLAZI VREME DA BUDETE RAZBUCANI OLOŠU KOJI SE KRIJETE IZA ALAHA. VI STE SRAMOTA ISLAMA.

  • Алекса

    22. septembar 2014 | 14:05

    Што се ја написах глупости о исламу!!! Баш неки фини и мирољубиви људи, надасве пример за човечанство.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA