OVO JE MLADIĆ KOJI JE HTEO DA SRUŠI KRST: Ja ću poginuti, ali tog krsta neće biti! (FOTO)

Mirza Hatić (27), organizator ovog napada u Sarajevu, tvrdi da krst mora biti uništen zbog bošnjačkih majki čija su deca ubijena u Sarajevu i Srebrenici

Mirza Hatić (27) priznaje da je on bio taj koji je organizovao grupu mladića sa ciljem da se obori krst na Zlatištu koji je podignut u znak sećanja na 6.500 hiljada ubijenih Srba u ratu u Sarajevu. Inače, Hatić je već poznat policiji, prema informacijama koje se mogu pronaći na internetu.

Sarajlija je i sam potvrdio da je pokušao da sruši krst sa još 20-ak mladića, pri čemu su uspeli da ga automobilima obore do pola.

-Krst smo rušili zbog majki kojima su ubijena deca u Sarajevu i Srebrenici. Nismo uspeli da ga srušimo, jer je policija uskoro došla i uhapsila nas. Tu su nas držali oborene na asfaltu dva i po sata. Nakon toga su nas odveli u stanicu na Pale. Nisu nas dirali, ni tukli. Pozvali su tužioca, a on nas je pustio - rekao je Hatić o dešavanjima iz prethodne noći.

- Ja ću poginuti, ali tog krsta neće biti. Nama ne smeta niko, pa ni Srbi, i mi želimo mir. Ali, oni koji pokušavaju da nas zavade, to neće moći i taj krst tu ne sme biti. Ako se ne skloni za dva dana, opet ćemo ga rušiti - objasnio je on svoj stav o nemogućnosti ostanka krsta u prestonici BiH gde su ljudi ginuli 4 godine.

Da podsetimo, spomen-obeležje krst na Zlatištu, napravljen kao podsećanje na srpske žrtve u ratu, shvaćen je kao provokacija od strane bošnjaka.

(Telegraf.rs/ Izvor: avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mistik

    22. septembar 2014 | 17:48

    Mirza pretrazi malo po tavanu,mozda nadjes ikonu Svetog Nikole,a kad nadjes obrisi prasinu i paucinu sa nje okaci je gde je vazda stajala pa onda idi rusi krst

  • adam

    22. septembar 2014 | 19:20

    Alahu ekber bosnjaci,pomoz bog srbi.ja sam rodjen u braku muslimana i pravoslavke,ostavili su mi da sam izaberem veru i ja sam odlucio da idem kroz zivot bez da se klanjam i molim i znam da sam dobar covek i nikada nikoga nisam mrzeo a doziveo sam mnogo toga loseg zbog porekla i nikada nikog necu mrzeti jer mrznja uzima mnogo zivotne energije a nista za uzvrat ne daje a u ljubavi i u tome da volis ljude i da im oprastas je ogroman izvor energije koja ce te duze ostaviti na ovom dunjaluku.neka vam bog dragi pomogne svima da nadjete ljubav,spokoj i mir

  • Sale

    22. septembar 2014 | 17:46

    Ima krst iznad Mostara, taj im ne smeta i njega ne smeju da diraju.Sarajevski smeta toliko o multi kulti Sarajevu i mirnim i jadnim Bosnjacima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA