LEKALIZUJ: Pokreće se inicijativa za upotrebu kanabisa u medicinske svrhe u Srbiji

Humanitarna mreža organizacija i pojedinaca okupila se i javno deluje sa prvim i najvažnijim ciljem - pokretanje inicijative za izmenu zakona o upotrebi kanabisa u medicinske i industrijske svrhe. Prvi u nizu je događaj LEKALIZACIJA 2014, koji počinje javnom tribinom i izložbom u Mikser House, u Beogradu, u petak, 26. septembra, u 17. časova

  • 15

Humanitarna mreža organizacija i pojedinaca “LEKALIZUJ” okupila se i javno deluje sa prvim i najvažnijim ciljem - pokretanje inicijative za izmenu zakona o upotrebi kanabisa u medicinske i industrijske svrhe u skladu sa savremenim dostignućima medicinske nauke i prakse poslednjih godina u Evropi i svetu.

Namera same organizacije je da stručnim radom, javnim raspravama, informativnim dešavanjima i na druge zakonom dozvoljene načine skrene pažnju javnosti, saopšti istinite podatke, izvrši uticaj na stručnu, medicinsku i pravnu javnost i medije, da ukaže na moguća rešenja za poboljšanje državnog budžeta kao i da predoči ekonomsku situaciju koje bi nastala kao posledica prihvatanja ove inicijative.

Prvi u nizu je događaj LEKALIZACIJA 2014, koji počinje javnom tribinom i izložbom u Mikser House, u Beogradu, u petak, 26. septembra, u 17. časova, a nastavlja se u subotu, 27. septembra, serijom stručnih predavanja i razmatra kanabis/konoplju kroz medicinu, privredu i zakon.

Tribina koja će se održati u petak, 26.09. u 18h okuplja zvučna i stručna imena:

- Uvodnu reč imaće Ministar zdravlja u Vladi Srbije, dr Zlatibor Lončar.

- Specijalni gost tribine je Rik Simpson, osnivač Phoenix Tears fondacije, sa timom doktora iz Kanade i drugih zemalja, koji će predstaviti konkretne rezultate svojih istraživanja i bogate višegodišnje prakse. Ovaj tim je poznat i priznat na svetskom nivou i u svakoj od zemalja gde gostuju primljen od najviših političkih i stručnih zvaničnika. (www.cureyourowncancer.org)

- Robert J. Melamede, PhD, Associate Professor, Odsek za biologiju, Univerzitet Colorado – Colorado Springs, USA, Cannabis Science, predsednik i direktor;

- Pol Hornbi, PhD, istraživač, predsednik Hedron Analytical Inc., Vancouver, British Columbia, Canada;

- Lumír Ondřej Hanuš, PhD, Palacký University Olomouc, Czech Republic, Hebrew University of Jerusalem, Israel;

- Mr sci dr Milan Savić, specijalista neurologije, magistar medicinskih nauka iz oblasti neurologije, direktor specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava",

-Advokat dr. Veljko Delibašić iz Beograda

-Privrednik Jan Prvizer iz Kisača

-Pacijentkinja, književnica Irina Marković

- Moderatorka: Biljana Cincarević, umetnica i aktivistkinja.

Izložba “KONOPLJA U SRBIJI – nekad i sad” predstaviće istoriju upotrebe ove biljke u okviru medicine i privrede, i pokazati da je ono za šta se ova organizacija danas bori odavno bilo u upotrebi kod naših predaka, donoseći velike benefite.

Današnju ponudu proizvoda iz Srbije i regiona gde je ovaj zakon usvojen predstaviće na štandovima sa industrijskim proizvodima od konoplje kao i sredstva za medicinsko korišćenje. Gosti će dobiti promo poklone.

Seminar po imenu "UPOTREBA KANABISA U MEDICINSKE SVRHE" biće održan u subotu 27.09. od 13h do 19.00h (sa pauzama, program je na sajtu www.lekalizuj.rs)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    23. septembar 2014 | 19:26

    Muka mi je od ovih evropskih narko humanitaraca, do sad nisam video da neko ko je bolestan trazi to da se leci (kad bi stvarno neko mogao da se izleci duvanjem) nego sve neki raspali studenti, konobari i ostali nvo placenici i sektasi

  • Vlada

    23. septembar 2014 | 19:46

    Odbrite i konzumiranje. Ljudi i onako kupuju nelegalno tako da je bolje drzava da zaradjuje. Sta cekate vise. Legalizovati prostituciju i marihuanu

  • Dragan

    23. septembar 2014 | 22:02

    Konacno...i ovako se konzumira na svakom cosku bar ce biti manje krivicnih procesa koji najvise pogadjaju zalutalu omladinu a izvlace se jake face.Zatvori su inace prepuni te dece bar ce drzava da ustedi ako ostanu pod roditeljskim krovom jer je i ovako pitanje kako ce da se rehabilituju medju osobama koje imaju ozbiljni kriminalni dosije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA