BOLESNO: Nemačka odobrava incest?

Mnogo incestoidnih ličnosti i parova je prinuđeno da živi u tajnosti zbog pretnji i osude porodice i javnosti, zato se nemački Etički odbor zalaže za njihova prava na seksualno opredeljenje

  • 24
TAMABEPA, Ljubav je pokretač Foto: flickr/Benurs - Learning and learning...

Nemačka vlada ističe da veze i odnosi između braće i sestara treba da budu legalni, što će prouzrokovati ukidanje zakona protiv incesta. Etički odbor vlade smatra da je taj zakon zapravo neprihvatljivo mešanje u pravo na seksualno opredeljenje pojedinaca.

- Krivični zakon nije odgovarajuće sredstvo koje može da sačuva društveni tabu. Osnovno pravo na seksualno opredeljenje odraslih braće i sestara, treba da bude jače i značajnije nego apstraktne ideje o zaštiti porodice - kažu iz Etičkog odbora u saopštenju.

Njihova intervencija je reakcija na ozloglašeni slučaj brata i sestre koji žive zajedno kao partneri u Saksoniji i imaju četvoro dece. Oni nisu odrastali zajedno, pa je njihov prvi susret bio kada je Suzan K. imala 16 godina a njen brat Patrik S. odveć punoletan. Patrik je osuđen na više od tri godine zatvora zbog incesta jer par nije uspeo u pokušaju da obori presudu uz pomoć Evropskog suda za ljudska prava.

Porodica je bila primorana da živi odvojeno jer je sud odlučio da njihova veza ne može dobro da utiče na decu i da je potrebno zaštititi ih od neželjenih posledica. Takođe, još jedna od dikusija koja se vodila na ovu temu jeste veći rizik od genetskih anomalija kod dece ovih parova. Etički odbor se zauzeo za ove parove uzimajući za argument to što genetski oštećenim parovima nije zabranjeno da imaju dece.

Mnogo ovakvih parova živi u tajnosti kako pokazuje vrlo obimno istraživanje odbora. Među problematičnim slučajevima je i priča žene koju su ucenjivali otac i bivši muž da će joj oduzeti decu ukoliko ne prekine svoju vezu sa polu-bratom.

Da podsetimo, incest je još uvek ilegalan u Velikoj Britaniji i većini evropskih zemalja, dok je Francuska ukinula zakon o incestu još u vreme vladavine Napoleona.

Prema proceni jednog nemačkog instituta, između 2 odsto i 4 odsto stanovnika ove države su incestoidne ličnosti ili su imali neko iskustvo ovog tipa. Kancelarka Angela Merkel je potvrdila da će vlada verovatno prihvatiti predloge odbora vezane za ovaj problem.

(Telegraf.rs/ Izvor: telegraph.co.uk/ Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bla

    25. septembar 2014 | 15:28

    i posle smo mi srbi poremecena nacija.....

  • Alek

    25. septembar 2014 | 15:58

    Muslim,state,reci-toliko o arijevskoj krvi I rasi:-) .Firer se u grobu prevrce!¡!!!!!

  • Dado RS

    25. septembar 2014 | 15:43

    Boze sacuvaj.Ljudskom i drustvenom zlu kraja nema.Fuuj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA