SJAJNA VEST: Legalizacija marihuane u Srbiji moguća već na proleće

- Nismo očekivali da će nas podržati ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ali je on srećom prepoznao ovu ideju i upućen je u sve mogućnosti koje pruža upotreba kanabisa u medicini - izjavio je Vladan Golubović iz humanitarne mreže organizacija i pojedinaca "Lekalizuj"

  • 58

Ukoliko se država složi, realno je očekivati da ćemo već u novembru raditi na promenama zakona, a na proleće i legalizovati upotrebu kanabisa u medicinske svrhe, poručio je juče Vladan Golubović iz humanitarne mreže organizacija i pojedinaca "Lekalizuj". On je istakao da im je u inicijativi veoma važna podrška države i Ministarstva zdravlja.

- Nismo očekivali da će nas podržati ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ali je on srećom prepoznao ovu ideju i upućen je u sve mogućnosti koje pruža upotreba kanabisa u medicini. Naša ideja je da i među drugim ljudima i državnim organima promovišemo korisnost kanabisa i da uskoro i legalizujemo njegovo korišćenje u medicinske svrhe. Ako sve bude kako treba, već sledećeg septembra možemo u berbu konoplje - rekao je Golubović na jučerašnjem skupu u "Mikser hausu" povodom pokretanja inicijative o izmenama zakona o kanabisu.

Iako je bio najavljen dolazak ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koji je nedavno javno podržao ovu ideju, on nije uspeo da dođe, ali je kao predstavnik Ministarstva došao državni sekretar Ferenc Vicko.

- Ministar je hrabro istupio u javnost podržavši ovu ideju, jer zakon treba da služi narodu, a ne narod zakonu. Mislim da ne treba praviti veliku pompu i buku oko legalizacije, ali svakako je najvažnija kontrola stavljanja u promet, kao i način primene - kaže Vicko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apostol

    27. septembar 2014 | 16:28

    I to vam dobra vest,svasta?

  • Bokiša

    27. septembar 2014 | 16:45

    Tako to uvek ide, danas je u medicinske svrhe a sutra se i na kiosku može kupiti ! Stop bolesti !

  • sretenn

    27. septembar 2014 | 19:28

    A šta će biti sa svim onim mladim ljudima,uz ro uspešnjim srednjoškolcima ili studentima, koji su iz mladalačke radoznalosti ili gluposti pušili "travu", pri tom uhvaćeni sa nekoliko grama ispred sebe, a zatim osuđeni na nekoliko godina zatvora? Kojima je tako uništena budućnost, umesto da se ih pošalje na lečenje, ako je potrebno? Koji su osuđeni kao dileri, jer to je odgovaralo nekome, jer bi se tako osuđivanjem narkomana i malih dilera pokazalo Evropi i svetu, da se u Srbiji "poštuju" zakoni? Neravno, "veliki" bi izbegli svaku kaznu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA