Otkrivena još jedna masovna grobnica na istoku Ukrajine!

Prvi zamenik samoproglašene Donjecke Republike Andrej Purgin je istakao da broj tela u grobnici i identitet još uvek nije utvrđen

  • 0

U blizini sela Njižnaja Krinka, nedaleko od grada Makevka u istočnoj Ukrajini pronađena je još jedna masovna grobnica, saopštio je danas izvor samoproglašene Donjecke republike.

Nova grobnica je locirana samo nekoliko dana pošto je misija OEBS-a potvrdila postojanje tri masovne grobnice u oblastima koje je su nedavno napustile snage Kijeva, prenela je Raša Tudej.

- Broj tela u grobnici i njihov identiet još nije utvrđen - rekao je prvi zamenik premijera samoproglašene Donjecke Republike Andrej Purgin, a neimenovani izvor iz Donjecke republike je istakao za RIA Novosti da je u međuvremenu stigla grupa međunarodnih stručnjaka u oblast masovnih sahrana u selu.

- Oko deset međunarodnih posmatrača trenutno radi na mestu masovne grobnice u blizini sela Njižnija Krinka - rekao je izvor, i dodao da su u ovoj grupi stručnjaci iz Rusije i Francuske.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA