REVOLUCIJA POD NOGAMA: Ovako se građani Hong Konga bore za svoja prava na ulicama (FOTO) (VIDEO)

Na video snimku mogu da se vide ulice Hong Konga na kojima demonstranti već sedam dana protestuju protiv odluke vlade da ne dozvoli slobodne i demokratske izbore

  • 2

Na hiljade studenata demonstranata u Hong Kongu već nedelju dana izlazi na ulice da bi protestvovali zbog odluke Pekinga da se odbaci otvoreno nominovanje kandidata za izbore za čelnika ovog grada, koji bi trebalo da budu održani 2017. godine po prvi put u istoriji.

Ono što je interesanto je da su oni i više nego disciplinovani, što dokazuje i snimak dronom koji je napravila ekipa Jutjub kanala Storyful.

Nakon nekoliko dana protesta, demonstranti su konačno u ponedeljak zatražili hitnu ostavku gradonačelnika Honk Konga Leunga Čun-jinga, kao i da demokratski izbori budu u skladu s međunarodnim standardima a ne da budu svedeni na biranje odbora sačinjenog od propekinških tajkuna.

Inače, vlasti u Kini su 2008. godine najavile da će razmotriti mogućnost da do 2017. godine dozvole direktne izbore u Hongkongu, a 31. avgusta su saopštile da su direktni izbori odobreni, ali da će birači moći da glasaju za nekog od prethodno odobrenih kandidata s liste.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Youtube/Storyful)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Никола

    30. septembar 2014 | 17:26

    Свака им част!

  • kontra-diverzija

    1. oktobar 2014 | 03:55

    tako se to radi,ovako nedelju dana u beogradu,da se malo zrtvuju ljudi,da vidis kakko bi slusali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA