ATENTAT NA OBAMU: Specijalac naoružan nožem, nokautirao obezbeđenje i stigao do sobe predsednika!

Omar Gonales naoružan nožem prekočio je ogradu Bele kuće, pretrčao travnjak i došao do ulaznih vrata koja su bila otključana nokautirao je ženu iz obezbeđenja, popeo se na prvi sprat i zaustavljen je tek desetak metara od soba u kojima živi Barak Obama sa porodicom

  • 21

Omar Gonales prekočio je ogradu Bele kuće, pretrčao travnjak i došao do ulaznih vrata koja su bila otključana. Ušavši u predvorje, nokautirao je ženu iz obezbeđenja, popeo se na prvi sprat i zaustavljen je tek u sobi koja služi za predsednička obraćanja i prijeme. Do soba u kojima živi Barak Obama sa porodicom delilo ga je desetak metara.

Predsednik i porodica su nekoliko minuta pre upada otišli helikopterom iz Bele kuće. Da su ostali, sve bi se možda drugačije završilo – Omar je bio naoružan nožem.

Kongresmen Džejson Čafez kaže da mu je agent Tajne službe rekao da se uljezu posrećilo. "I imali su sreće u svim prethodnim upadima. Ali ne možemo da se oslanjamo na sreću, moramo da menjamo pravila".

Omar Gonzales je šesti koji je samo ove godine prekočio ogradu Bele kuće, ali prvi koji je u nju ušao.

Zbog propusta u obezbeđenju prve porodice SAD, direktorka Tajne službe Džulija Pirson je u svedočenju pred Komitetom Predstavničkog doma američkog Kongresa preuzela punu odgovornost i obećala da se to više nikad neće ponoviti.

Američka javnost i stručnjaci za bezbednost sada raspravljaju o tome da li ubuduće na takve uljeze treba odmah pucati. Kako god da bude kažnjen, Omar je prošao jeftino.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snajperista

    1. oktobar 2014 | 08:57

    Ala lazu svaka im cast. Svako ko je makar jednom prosao pored bele kuce zna da snajperisti na krov samo cekaju ovako nesto da da skinu kao glinenog goluba.

  • SRB2395

    1. oktobar 2014 | 08:57

    Pored toliko ulozenog novca, CIA, FBI, NSA, najmodernije tehnologije, njima u Belu kuću upada čovek naoružan nožem... Nije mi jasno

  • nedo

    1. oktobar 2014 | 09:51

    Koga ovi ameri lazu? Isti ovakav scenario koriste i nasi politicari! Setite se presretanja i guranja sa ceste predsednikovog auta i nedavnog pokusaja zamene lekova guvernerki! Sapunica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA