STRAVA I UŽAS: Beskućnika bez lica lekari u Kliničkom centru vratili na ulicu! (VEOMA UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Prema rečima čoveka koji je bolesnog Aleksandra Krnetu pronašao u ovakvom stanju, lekari su u izveštaju izostavili da napišu da je nepokretan, slabog stanja i u jakim bolovima i odbili da ga zadrže na lečenju, iako je on imao vidne promene na licu

Kad je beskućnik Aleksandar Krneta ponađen na Petlovom brdu u nedelju, 21. 09. 2014. trpeo je ogromne bolove i nalazio se u jako lošem stanju. Njegovo lice je bukvalno "pojedeno", do čega su dovele promene tumora od kojeg pati.

Njegov prijatelj, na čije su se insistiranje uputili ka Kliničkom centru Srbije, tvrdi da je Krneta bio u katastrofalnom stanju i da je danima ležao nepokretan, oduzetih nogu, hraneći se samo hlebom udrobljenim u vodu i šećerom.

- Na ORL Hitnu službu stižemo oko 15:30h i posle sat vremena čekanja, oko 16:30h primaju ga u ambulantu. Dr. Bojana Bukurov pregleda ranu Aleksandru Krneti, konstatuje da je u pitanju karcinom i pritom mu stavlja samo rivanol rastvor na ranu, uprkos njegovom teškom stanju - priča za Telegraf prijatelj nesrećnog čoveka i dodaje:

- Zatim dr. Bojana Bukurov zove na konsultaciju šefa dežurne ekipe Dr. Ljiljanu Čvorović da čuje njeno mišljenje, na šta ona kategorički izjavljuje kako on uopšte nije hitan slučaj zato što ne krvari i ne guši se i da kao takav ne potpada pod njihovu nadležnost, već nadležnost Maksilofacijalnog odeljenja, gde možemo doći tek narednog dana.

Prema njegovim navodima, vidljivo neuhranjenom Aleksandru na ORL Hitnoj službi nisu dali infuziju, nisu mu izvadili krv, poslušali srce i pluća i nisu ga poslali na urgentno snimanje.

- Kad sam pitao šefa dežurne ekipe Dr. Ljiljanu Čvorović šta dalje da radimo s njim, pošto oni odbijaju da ga zadrže na Kliničkom lečenju, ona je izjavila da uopšte nije upućena u takve stvari. Nisu nam dali nikakve dalje informacije, niti su kontaktirali socijalnu službu kao ni bilo koju drugu ustanovu da ga preuzme.

Prema rečima čoveka koji je bolesnog Aleksandra pronašao u ovakvom stanju, lekari su u izveštaju izostavili da napišu da je nepokretan, slabog stanja i u jakim bolovima. Dan kasnije, njih dvojica su došli na Maksilofacijalno odeljenje, gde je Krneti uzeta biopsija.

Tamo ga ponovo ne zadržavaju, a čovek koji je Aleksandra doveo u bolnicu tvrdi da je bio pre oko osam meseci na pregledu i da je tada imao samo na rane na nosu, ali je imao čitav nos i usta. Tad su ga na Urgentnom poslali da traži uput za lečenje u svom Domu zdravlja iako im je on izričito naglasio da kao beskućnik nema zdravstvenu knjižicu. Takođe, tada ga nisu uputili u njegova zdravstvena prava, a ni na mesto na kojem može da se leči, niti su kontaktirali socijalnu službu ili prihvatilište, ostavivši ga bespomoćnog sa bolešću koja je napredovala.

- On je tako razočaran zbog tretmana koji je dobio pre osam meseci prestao da ide kod lekara i bolest se progresivno pogoršala do trenutka kada mu je prvo otpao nos, a zatim i ostatak lica, gde su usta. Sestra je takođe bila neprijatna i prema meni i u više navrata je tvrdila da on sigurno laže, da nema šanse da je bolest toliko uzanpredovala za samo dve godine i da, po njenoj proceni, karcinomu je potrebno barem pet, šest godina da toliko uznapreduje.

Nakon bezuspešnog pokušavanja da Aleksandra zadrže u bolnici, čovek koji je na sebe preuzeo brigu o bolesnom Krneti odveo ga je u prihvatilište u Kumodraškoj ulici, gde su ga zaposleni prepoznali kao ranijeg korisnika, koji je pre samo dve godine izgledao sasvim normalno, bez vidljivih promena na licu.

Beskućnik je ostao u pomenutom prihvatilištu, gde je trenutno smešten.

Telegraf je kontaktirao Klinički centar srbije, u potrazi za njihovim objašnjenjem situacije, ali nam je rečeno da ćemo odgovor dobiti u petak.

Kako izgleda Aleksandar Krneta trenutno, možete pogledati OVDE i OVDE!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan III

    1. oktobar 2014 | 15:06

    Ovo nije hitan slucaj. Pantaj lekar nema ni srce ni duse ,i ko zna dal je i lekar i da li je polozio Hipokratovu zakletvu. Sramota. Tog treba odmah isterati kroz zatvorena vrata.

  • Vexystar

    1. oktobar 2014 | 14:53

    Uzas jadan covek. Kako uopste i moze da jede kad nema ni vilicu. I oni ga vratili... Strasno

  • JoGoGo

    1. oktobar 2014 | 15:04

    Срамота за једну "назови" државу!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA