ZA NEVERICU: Stajao 11 sati u avionu jer zbog vere nije hteo da sedi pored žene!

Ortodoksni Jevrejin ispričao je da je zamolio ženu koja je imala sedište do njegovog da se skloni, a kada je ona to odbila, on je ustao i stajao je 11 sati, koliko traje let između Njujorka i Tel Aviva

  • 3

Ultraortodoksnim Jevrejima zabranjen je fizički kontakt muškaraca i žene ukoliko nisu u rodbinskim odnosima ili u braku, a to je razlog zbog kojeg je jedan Jevrejin prestajao 11 sati u avionu, koliko traje let između Njujorka i Tel Aviva.

Muškarac je ispričao da je zamolio ženu koja je imala sedište do njegovog da se skloni, a kada je ona to odbila, on je ustao i zajedno sa još nekolicinom putnika stajao je 11 sati. On se stojeći, sve vreme molio zbog čega je putnike doveo u neugodnu situaciju.

Hafington Post piše da se to dogodilo pršle nedelje i naveo sličan primer kada je polazak aviona na jednom, isto toliko dugom letu kasnio 20 minuta budući da je Jevrejin pregovarao sa putnicima jer nije hteo da sedi pored žene.

Na internet strani Change.org, nekoliko žena je pokrenulo peticiju kojom pozivaju da se spreči maltretiranje putnika u avionima.

- Zašto "El Al Israel eirlajns" dozvoljava maltretiranje i ponižavanje putnica koje su primorane da zamene mesta za koja su platila kao i ostali putnici? Religijska prava jedne osobe ne trebaju da ugrožavaju civilna prava druge - poručuje se u peticiji.

Kao alternativno rešenje predlaže se da se rezerviše nekoliko odvojenih mesta za putnike sa "specijalnim" zahtevima.

(Telegraf.rs / FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA