Besplatne akcije "Telekoma" polovinom aprila

Ministar ekonomije Nebojša Ćirić najavio da će između 15. i 20. aprila početi podela akcija "Telekoma Srbija", na koje može da računa oko 4,8 miliona građana

  • 0

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić kazao je da očekuje da će između 15. i 20. aprila početi besplatna podela akcija "Telekoma Srbija" za oko 4,8 miliona građana Srbije.

-  Vlada je zastala sa podelom akcija zbog pregovora sa grčkim OTE i ta transakcija je završena, tako da je Republika Srbija ponovo postala vlasnik 20 odsto tih akcija. Oko 4,8 miliona građana će dobiti svoje akcije kompanije koja je profitabilna i na kraju će odlučiti da li će ih prodati ili ih sačuvati i čekati da se poveća njihova vrednost na berzi - rekao je Ćirić.

On je objasnio da će građani dobiti obaveštenje, biti uvedeni u Centralni registar hartija od vrednosti, gde će biti navedeno da svaki građanin ima "toliko i toliko akcija, nominalne vrednosti te i te".

Odgovarajući na pitanje da li bi uskoro trebalo očekivati privatizaciju "Elektroprivrede Srbije" (EPS), Ćirić je naglasio da je Vlada zauzela jasan stav i rekla da privatizacije EPS-a u mandatu ove Vlade neće biti, i dodao da ne veruje da će se to desiti ni u mandatu sledeće Vlade.

A. P. / Tanjug

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA