SRBIJI TREBA 16.000 RADNIKA: Ovo su najtraženija zanimanja!

U NSZ kažu da je trenutno nepopunjeno 15.969 radnih mesta za koje poslodavci traže da im stručnjaci u ovoj instituciji naprave selekciju kandidata

  • 51

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje je oko 750.000 nezaposlenih, ali je istovremeno nepopunjeno blizu 16.000 radnih mesta, pišu današnje Novosti.

U NSZ kažu da je trenutno nepopunjeno 15.969 radnih mesta za koje poslodavci traže da im stručnjaci u ovoj instituciji naprave selekciju kandidata.

Najveća potražnja je, kako navodi list, za prodavcima, komercijalistima, agentima osiguranja, marketing menadžerima, konobarima, pomoćnim radnicima u kuhinji i higijeničarima, pekarima i mesarima.

Traženi su i diplomirani farmaceuti, farmaceutski tehničari, negovateljice, kuvari, bravari, zavarivači...

Za većinu ovih pozicija lako je naći i na desetine zainteresovanih i stručnih ljudi, ali kod nekih profila, kako ističu Novosti, postoji problem jer osoba određenih kvalifikacija ima na birou, ali ne i u gradu u kojem je upražnjeno radno mesto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KTBFFH

    5. oktobar 2014 | 10:58

    nrma goreg posla od agenta u osiguranju

  • Љуба НС

    5. oktobar 2014 | 11:51

    ДА ТРЕБА ДА РАДЕ ЗА 200 ЕВРА И ДА БУДУ СРЕЋНИ АКО ИХ ДОБИЈУ !!!

  • Red Star

    5. oktobar 2014 | 10:00

    Ugostiteljstvo propalo male plate radno vreme radnika i do dvanaest sati.Novim ugovorom o radu samo profitiraju poslodavci.Radnik nema nikakva prava tu je da cuti i radi ako se pozali moze samo da leti iz firme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA