TURSKA NE MIRUJE: Najmanje 14 mrtvih tokom protesta širom zemlje (FOTO) (VIDEO)

U Istanbulu i još šest gradova je došlo do sukoba demonstranata i policije, koji su protestvovali zbog napredovanja džihadista Islamske države, i zbog toga što Turske vlasti ne žele da sprovedu akciju protiv ekstremista iz Sirije

  • 5

Najmanje 14 ljudi poginulo je tokom protesta širom Turske, organizovanim zbog odbijanja vlasti da sprovedu vojnu akciju protiv džihadista Islamske države i zauzimanja delova Kobanea, kurdskog strateškog grada u Siriji, na granici s Turskom, objavili su turski mediji.

U protestima, održanim u više gradova, uključujući i one na jugoistoku zemlje većinom nastanjene Kurdima, povređeno je na desetine ljudi, prenele su agencije.

U Istanbulu i još najmanje šest gradova Turske došlo je do sukoba policije i demonstranata, koji su protestovali zbog napredovanja džihadista Islamske države.

Demonstranti su tokom prethodne noći podigli barikade u nekoliko istanbulskih četvrti i bacali su kamenice i dimne bombe na policiju, čiji je jedan pripadnik povređen.

Turska policija je upotrebila suzavac i vodene topove da bi razbila slične proteste u gradovima naseljenim uglavnom Kurdima: Dijarbakiru, Batmanu, Vanu, Sirnaku, Sanliurfiju i Hakariju.

Džihadisti su u ponedeljak uveče zauzeli tri okruga u Kobaneu, gradu na granici s Turskom.

Više od 2.000 sirijskih Kurda, među njima žene i deca, evakuisano je iz Kobanea, dok borci Islamske države napreduju ka centru.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RADOZNAO

    8. oktobar 2014 | 11:52

    Pa kako da ratuju protiv brace?

  • Demokratija Zapada

    8. oktobar 2014 | 11:47

    Pa normalno da neće Turska da se zamera sa Assadom i interveniše u Siriji zbog KURDA !!!!

  • Opet dobro

    9. oktobar 2014 | 08:02

    Opet udario brat na brata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA