EBOLA SVE BLIŽA SRBIJI: U Nemačku stigao zaraženi Afrikanac!

Klinika Sent Džordž u Lajpcigu raspolaže specijalnom izolacionom stanicom za najinfektivnije bolesti, prenose nemački mediji i podsećaju da je od epidemije ebole u zapadnoj Africi do sada umrlo oko 3.900 ljudi

  • 9

U Lajpcig je danas, posle Hamburga i Frankfurta, uz najveće mere sigurnosti stigao jedan afrički pacijent, oboleo od ebole, a saksonsko Ministarstvo zdravlja je, bez navođenja detalja, samo saopštilo da je reč o saradniku Ujedinjenih nacija

Klinika u Sent Džordž u Lajpcigu raspolaže specijalnom izolacionom stanicom za najinfektivnije bolesti, prenose nemački mediji i podsećaju da je od epidemije ebole u zapadnoj Africi do sada umrlo oko 3.900 ljudi, što je polovina inficiranih, pre svega u Liberiji, Sijera Leoneu i Gvineji.

I kada je reč o pacijentu iz Frankfurta, mediji navode da je on saradnik jedne međunarodne organiizacije.

U Nemačkoj se krajem prošlog meseca javilo oko 2.000 dobrovoljaca na poziv Ministarstva odbrane, upućen vojnicima i civilnim službenicima Bundesvera, za angažman u zapadnoj Africi u suzbijanju ebole.

Ministar odbrane Ursula fon der Lajen je pozdravila tako veliki odaziv ljudi, spremnih da pomognu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ns

    9. oktobar 2014 | 11:22

    Nije mi uopste jasno zasto dozvoljavaju ljudima iz zarazenih zemalja da dolaze u njihovu zemlju! Jos uvoze zarazene!! Tako ce se prosiriti po celoj zemlji! Treba ukinuti avione za te zemlje!

  • +

    9. oktobar 2014 | 17:15

    Samo nam jos to fali .

  • Glaurung

    9. oktobar 2014 | 13:24

    Bice isto kao sa pticijim, svinjskim i tako tim gripovima. Farmacija ce da bude bogatija dzilion milijardi, a nece nista da se desi. Ebola najverovatnije i ne postoji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA