PONOVO NEMIRI: Sukobi na ulicama Sent Luisa zbog ubistva tamnoputog tinejdžera! (FOTO) (VIDEO)

Više od 400 demonstranata je izašlo na ulice kako bi iskazalo svoje nezadovoljstvo zbog postupanja policije prema afroameričkoj zajednici, a aktivisti i još nekoliko protestnih grupa planiraju da za vikend organizuju mirne demonstracije

  • 3

Policija i demonstranti u Sent Luisu sukobili su se dan pošto je u tom gradu policajac belac ubio afroameričkog tinejdžera Vonderita Majersa juniora, nedaleko od Fergusona u kojem je u avgustu drugi beli policajac usmrtio nenaoružanog crnog tinejdžera Majkla Brauna.

Više od 400 demonstranata izašlo je u četvrtak na ulice u južnom području Sent Luisa, dok su mnogi policajci bili u opremi za razbijanje protesta, prenela je agencija Rojters, a policija nije saopštila da li je bilo povređenih u sukobu, kao ni to da li je došlo do hapšenja.

Protest zbog ubistva Vonderita Majersa juniora u Sent Luisu

Prethodno je grupa demonstranata otišla do mesta na kojem je ubijen Majers u sredu.

Policajac od 32 godine ispalio je 17 hitaca u 18-godišnjeg crnog tinejdžera, koji je prethodno sam ispalio više hitaca, saopštila je policija.

Aktivisti i nekoliko protestnih grupa planiraju tokom vikenda mirne proteste u Sent Luisu i Fergusonu da bi skrenuli pažnju na odnos policije prema afroameričkoj zajednici i zahtevaju hapšenje policajca koji je ubio Brauna.

Više od 6.000 ljudi prijavilo se na sajt organizatora protesta tokom "vikenda otpora" u i oko Fergusona.

Protest zbog ubistva Vonderita Majersa juniora u Sent Luisu

Organizatori su rekli da planiraju i "oltar sećanja" na žrtve policijskog nasilja kao i marš sa svećama i odnošenje kovčega u policiju u Fergusonu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobrica

    10. oktobar 2014 | 11:17

    Americi treba zatvoriti usta čim zine za ljudska prava što je po pravilu uvertira za haos. Ovo što rade crncima, po toj logici, zahteva najveći protest i što je paradoksalno: predsednik ima iste korene.

  • Bane

    10. oktobar 2014 | 13:14

    A zato su oni bankari pobegli u bunkere? :P

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA