Ona ima tek 17 godina i dobila je Nobelovu nagradu za mir! (FOTO) (VIDEO)

Tinejdžerka Malali Jusafzaj (17) podelila je nagradu sa Indijcem Kajlašem Satiratijem. Komitet je objavio da im je ona dodeljena zbog njihovog nesebičnog rada protiv nasilja i ugnjetavanja dece i mladih, kao i za njihovu neprestanu borbu za pravo svakog deteta na obrazovanje

  • 2

Nobelova nagradu za mir dodeljena je pakistanskoj devojčici Malali Jusafzaj (17) i indijskom borcu za prava deteta Kajlašu Satiratiju. Jusafzai je pakistanska aktivistkinja koja se bori za pravo devojčica na obrazovanje, a koju su talibani ranili 2012.

Prethodno su kao glavni favoriti za prestižnu nagradu slovili Edvard Snouden i papa Franja.

Komitet je naveo da je nagrada dodeljena zbog njihovog nesebičnog rada protiv nasilja i ugnjetavanja dece i mladih, kao i za njihovu neprestanu borbu za pravo svakog deteta na obrazovanje.

Norveški Nobelov komitet je ove godine dobio 278 kandidatura za Nagradu za mir što je najviše u istoriji. Među kandidatima su 231 pojedinac i 47 organizacija.  Prošle godine Nobelovu nagradu za mir dobila je Organizacija za zabranu hemijskog naoružanja (OPCW).

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dosla je istina nestalo je lazi

    10. oktobar 2014 | 13:25

    Ma hajde koja licemjernost ,osaktili su stotine hiljada muslimanske djece a sada lafo daju nobelovu nagradu onoj koju su ranili talibani..kolkiu vrijednost ima ta nagrada pokazuje primjer da ju je dobio obama i to za mir...nigdje .veze s vezom

  • Gekke Joopie

    10. oktobar 2014 | 18:59

    Iako je ova nagrada cista farsa,cestitam indijcu!Za ovu Amali ,koja je sama pristala da bude meta Talibana radi americke propagande,sta da kazem? Bruka i sramota i sam Nobel se sada ja verujem okrece u grobu!E moj Nobele nisi znao kakve cemo biti budale!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA