POTVRĐENO: Bosanske piramide su najveće arheološko otkriće! (FOTO) (VIDEO)

Stručnjaci širom sveta su potvrdili da su ove piramide u našem susedstvu, najveće arheološko otkriće u ovom trenutku i da možda vode poreklo još iz praistorijskog doba

  • 14

Neverovatno otkriće piramida u BiH priznato je sada i na međunarodnom nivou, kako kažu iz Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida sunca". Autentičnost ovih tvorevina je napokon potvrđena od strane svetskih stručnjaka, posle višegodišnje polemike o tome da li se radi o drevnoj piramidi koja je delo ljudskih ruku ili samo o geološkoj formaciji.

- Pre svega, te piramide su igrale ulogu Dži-Pi-Es markera na Zemlji. Piramide u BiH osiguravaju energetski uticaj koji podiže duhovne aktivnosti - tvrdi ruski istraživač piramida i graditelj modernih piramidalnih kompleksa Valeri Uvarov. Građevine na brdu Visočica su jedne od najstarijih na planeti, dodaje ovaj arheolog.

Još nekoliko stručnjaka je potvrdilo da se radi o trenutno najvećem arheološkom otkriću i najverovatnije delu visokorazvijene civilizacije još iz doba praistorije.

Istraživač Majkl Telinger izveo je čak i poređenje ovih bosanskih piramida sa megalitnim krugovima u Africi. On kaže da se radi o spektakularnom pronalasku.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: radiosarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rtanj

    10. oktobar 2014 | 14:12

    Onda je možda i Rtanj piramida.

  • Six

    10. oktobar 2014 | 14:00

    Ranije sam mislio da je šarlatan, međutim, koga interesuje, neka pogleda Osmanagićevu emisiju na YouTube, čovek je GENIJE!

  • P.F.C.

    10. oktobar 2014 | 14:45

    Srba ruku delo.narod najstariji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA