Islamska država bombarduje granični prelaz Sirija-Turska!

Vojska ekstremističke organizacije Islamska država artiljerijski gađa granični prelaz Sirije s Turskom jer nastoji da odseče i okupira obližnji grad Kobane

  • 11

Kurdski zvaničnici i sirijski aktivisti kažu da vojska ekstremističke organizacije Islamska država artiljerijski gađa granični prelaz Sirije s Turskom jer nastoji da odseče i okupira obližnji grad. Lokalni zvaničnici kažu da esktremisti pokušavaju da zaposednu prelaz da bi zatvorili obruč oko kurdskih branilaca sirijskog pograničnog grada Kobanija.

Sirijska opservatorija za ljudska prava kaže da su ekstremisti danas topovima gađali nekoliko četvrti Kobanija, i objašnjavaju da je granični prelaz ka Turskoj sada jedini preostali izlaz iz tog grada koji je pre početka jednonedeljne opsade imao 45.000 stanovnika.

Vojska Islamske države u toj oblasti vodi ofanzivu već mesec dana, a aktivisti kažu da je samo u borbama za Kobani poginulo više od 500 ljudi.

SAD žele da izvrše pritisak na Tursku da se dodatno angažuje u borbi protiv vojske Islamske države, koja ugrožava i tursku granicu sa položaja oko strateškog sirijskog grada Kobanea.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Алекса

    10. oktobar 2014 | 15:50

    Добро је да је ислам мирољубива религија, иначе би било рата на све стране

  • dosla je istina nestalo je lazi

    10. oktobar 2014 | 15:36

    Pa nek ameri napadnu sto podmasuju turke..vole turci 100x vise islamsku drzavu nego sto ovi misle...a cine im isto tako uslugo tamaneci kurdske komuniste sa kojima turci kubure 40 godina...

  • Boki

    10. oktobar 2014 | 16:02

    Imam utisak da Turci ne zele da trose novac na taj rat, a samim tim i ne zele da uvestvuju kako ne bi navukli teroriste na njihovu zemlju. Ipak, ako su oni reseni da napadnu Tursku, odugovlacenje Turske ce samo pomoci da udare jace.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA